5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSpecialExperiment în Educaţie. Liviu Pop va înlocui inspectorii pe materii cu inspectori...

Experiment în Educaţie. Liviu Pop va înlocui inspectorii pe materii cu inspectori hibrid

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, îi va înlocui pe inspectorii pe materii cu inspectori pe arii curriculare, astfel încât, spune el, să se creeze o transdiciplinaritate, deşi programele şcolare nu sunt transdisciplinare, scrie Hotnews. Totodată, pentru fiecare arie curriculară va fi cel puţin câte un inspector pe nivel de studiu, respectiv pe învăţământ primar, gimnazial şi liceal, mai arată sursa citată.

După reorganizarea propusă de Pop va fi un singur inspector pentru toate materiile înglobate de aria curriculară "Matematică şi Ştiinţe", doar că va fi câte unul pentru învăţământul primar, unul pentru învăţământul gimnazial şi altul pentru învăţământul liceal. La fel, la aria curriculară Om şi societate, inspectorul general va dirija activitatea pe Educaţie socială, Istorie, Geografie, Religie. 

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat, pentru Hotnews, că deocamdată se discută de organigramă ministerului, dar şi inspectoratele vor fi organizate după aceeaşi organigramă, pe arii curriculare, iar faptul că în acest moment programa nu este gândită transdisciplinar nu are nicio relevanţă. 

"Programa nu are nicio relevanţă în acest context (că nu este interdisciplinară, n.r.), important este să avem inspectori pe arii curriculare, transdisciplinaritatea se preda în aproape toată Europa. Inclusiv elevii de clasa a V-a de anul acesta vor avea peste patru ani de zile proba din matematică şi ştiinţe. Aria curriculară matematică şi ştiinţe, să spunem, e celulă în baza căreia ne organizăm la nivel de Minister şi de Inspectorat. Dacă ne uităm în Legea Educaţiei, Bacalaureatul trebuia organizat pe probe transdisciplinare. Profesorii au de câştigat", a spus ministrul Educaţiei pentru HotNews.ro. 

Potrivit acestuia, unii dintre inspectorii din Minister vor rămâne pe post, iar pentru posturile vacanţe vor fi concursuri. 

"Asta, după ce voi finaliza şi organigramă Ministerului, Hotărârea de Guvern cu organizarea Consiliului Naţional de Evaluare şi Examinare, Editura didactică şi Pedagogică şi Institutul de Ştiinţele Educaţiei şi ARACIP. Până joi aşteptăm aviz de la ANFP (Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, n.r.), se va face organigramă Ministerului, după care încet vom veni şi cu noile organigrame la nivelul inspectoratelor şcolare", a spus ministrul, care spune că a consultat toţi funcţionarii şi inspectorii pentru reorganizare. 

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă