22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCLASA PREGĂTITOARE. Peste 2.500 de cereri pentru școli în afara circumscripției au...

CLASA PREGĂTITOARE. Peste 2.500 de cereri pentru școli în afara circumscripției au fost RESPINSE

98,99% din cererile de înscriere în clasa pregătitoare au fost admise, a anunțat, luni, Ministerul Educației. Peste 2.500 de cereri pentru înscrierea la o altă școală decât cea arondată au fost respinse.

Din totalul celor 170.996 de cereri depuse, au fost admise 169.275. Dintre acestea, 144.507 sunt cereri pentru unitatea de circumscripţie, iar 24.768, pentru altă unitate de învăţământ decât cea arondată. Dintre ele, 23.829 au fost admise.

Astfel, 939 de cereri pentru o altă școală decât cea din raza domiciliului au fost respinse, pentru că nu au existat suficiente locuri. La cererile respective, era bifată opţiunea revenirii la şcoala de circumscripţie.

Citește și: CLASA PREGĂTITOARE. Rezultatele înscrierilor, afișate vineri și sâmbătă în toată țara

1.721 de cereri nu au putut fi admise din cauza lipsei de locuri la şcolile dorite, altele decât cele de circumscripţie, iar părinţii/tutorii legali nu au bifat opţiunea de revenire la şcoala arondată iniţial.

Acest tip de cereri vor putea fi soluţionate în a doua etapă de înscriere, care se va desfăşura în perioada 24 martie – 3 aprilie.

În 10 aprilie vor fi afişate rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după încheierea celei de-a doua etape.

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă