12 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSocialSorin Chiriţă: Prețul gigacaloriei nu va crește în București în această iarnă

Sorin Chiriţă: Prețul gigacaloriei nu va crește în București în această iarnă

Sorin Chiriţă, administratorul public al Capitalei, a precizat că, deşi tariful a fost majorat anul trecut, preţul final al căldurii pentru populaţie a rămas acelaşi.

“Ultima ştire a fost că subvenţia nu mai poate fi plătită. Nu este adevărat. Pentru că legea care ar fi creat oarecare confuzie este legea 196/20016, avea termen de intrare în vigoare în februarie 2018, dar a fost amânată pentru 1 februarie 2019. Mai mult decât atât, ca urmare a solicitării primarului general către Ministerul Muncii, acesta a luat în considerare modificarea textului de aşa natură ca subvenţia să poată fi plătită în continuare. Deşi a fost majorat tariful anul trecut, preţul final pentru populaţie a rămas acelaşi”, a explicat Chiriţă la comandamentul privind măsuri de fluidizare a circulaţiei.

Un proiect care vizează majorarea cu peste 30% a tarifelor de transport şi distribuţie a energiei termice practicate de RADET Bucureşti fusese aprobat de Consiliul General la data de 30 august 2017.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dat însă asigurări că această hotărâre nu vizează consumatorii casnici.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Membrii români în PE: Vocea mediului de afaceri ar trebui să fie mai puternică la Bruxelles

Vocea cetățenilor și a mediului de afaceri ar trebui să se facă mai bine auzită în procesul de luare a deciziilor de la Bruxelles,...

Fostul avocat al lui Trump a depus mărturie în procesul cu Stormy Daniels

Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, a compărut luni în calitate de martor-cheie la procesul fostului preşedinte al SUA pentru plăţi ascunse...

Antony Blinken a ajuns într-o vizită surpriză la Kiev. A mâncat pizza în localul veteranilor războiului contra Rusiei

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a făcut o vizită-surpriză la Kiev, potrivit actualitate.org. Blinken la Kiev, la prânz o pizza din lanţul fondat...
Ultima oră
Pe aceeași temă