22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăAldinePreşedintele CE acuză de ipocrizie ţările care se opun planului UE de...

Preşedintele CE acuză de ipocrizie ţările care se opun planului UE de redistribuire a imigranților

Cei care se opun planului UE de redistribuire a solicitanților de azil se fac vinovați de “ipocrizie”, a declarat vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, cu câteva zile înainte ca miniștri de interne din statele membre UE să dezbată această propunere, informează Agerpres.

Citeşte şi: Ţările UE caută un plan alternativ la propunerea CE privind imigranţii

Comisia Europeană dorește ca 40.000 solicitanți de azil din Italia și Grecia să fie redistribuiți în alte țări din UE în următorii doi ani, ca parte a eforturilor de stopare a valului de imigranți care traversează Marea Mediterană. Statele membre UE trebuie să aprobe propunerea pentru ca aceasta să fie implementată, însă unele se opun acestui plan.

Circa 10 țări din estul Europei, alături de Spania și Portugalia, doresc ca propunerea de redistribuire să nu aibă caracter obligatoriu, a afirmat un diplomat european sub rezerva anonimatului. Acest lucru ar însemna ca povara majorității imigranților să fie suportată de țările din sudul Europei.

‘Oamenii îmi spun că Grecia trebuie să rezolve această problemă. Asta este o ipocrizie incredibilă’, a declarat Jean-Claude Juncker pentru postul France Culture.

Citeşte şi: Mii de imigranți ilegali au fost salvați, în 48 de ore, din Mediterana

‘Stăm în fața televizoarelor, îi vedem pe acești oameni murind pe mare, plângem în fața ecranelor seara și apoi oamenii vin a doua zi la Bruxelles și spun: ‘Rezolvați-vă singuri problemele”, a mai spus preşedintele Comisiei Europene.

‘Nu putem lăsa gestionarea acestui aflux masiv numai pe umerii Italiei, Greciei, Maltei și Spaniei. Dacă solidaritatea europeană are șansa de a se manifesta cu generozitate și fermitate, ea trebuie să se manifeste în dosarul migrației’, a spus Juncker. 

 

Cele mai citite

Mbappe și Ronaldo, resemnați. Golgheterul EURO 2024 e autogolul

Ilustrație: Marian Avramescu Supervedetele fotbalului Cristiano Ronaldo și Kylian Mbappe sunt pe cale să plece cu cozile între picioare de la Turneul Final al...

RAR aduce lămuriri despre sancționarea conducătorilor auto care folosesc cauciucuri „ all season”

RAR a clarificat că informațiile vehiculate în mass-media despre sancționarea conducătorilor auto care utilizează anvelope "all season" sunt nefondate și fără suport legal. „BREAKING NEWS...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...
Ultima oră
Pe aceeași temă