12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăPoliticăTăriceanu: Darius Vâlcov e un om foarte competent

Tăriceanu: Darius Vâlcov e un om foarte competent

Îl cunosc pe Darius Vâlcov şi am lucrat peste un an de zile cu el direct, nemijlocit pe programul e guvernare, în perioada în care a fost ministru de Finanţe. Când l-am cunoscut ca ministru de Finanţe, a fost o impresie foarte bună pe care ne-a făcut-o. Am schimbat pe urmă păreri cu ceilalţi care aveau experienţă ministerială şi ne-a făcut o părere foarte bună. E un om foarte competent şi sper să îşi poată aduce contribuţia în Cabinetul doamnei Dăncilă în elaborarea, rafinarea şi transpunerea programului de guvernare”, a afirmat Tăriceanu.

Întrebat ce crede despre faptul că Vâlcov, în ciuda problemelor penale, a primit din nou o funcţie în Guvern, liderul ALDE a spus că  “70% dintre oamenii politici au dosare şi probleme de imagine”.

“Dacă stăm să ne uităm bine, 70% dintre oamenii politici au dosare şi probleme de imagine. Dosarele se fac pe bandă rulată. S-au făcut dosare lui Sevil Shhaideh, Rovana Plumb, Paul Stănescu, s-au redeschis dosare, e o luptă deschisă, care se încadrează în epurarea clasei politice din România şi a elitelor în general”, mai susţine şeful Senatului.

Darius Vâlcov, trimis în judecată în două dosare de corupţie, a fost numit consilier de stat în aparatul propriu al prim-ministrului.

Decizia privind numirea lui Darius-Bogdan Vâlcov în funcţia de consilier de stat în cadrul aparatului propriu de lucru al prim-ministrului a fost semnată de noul premier Viorica Dăncilă şi publicată marţi în Monitorul Oficial.

Darius Vâlcov, fost primar al Slatinei timp de două mandate, a fost membru al PDL, apoi a trecut la PSD, fiind numit de partid ministru al Finanţelor. Vâlcov a lucrat la elaborarea actualului program de guvernare al PSD, dar şi la raportul de evaluare a miniştrilor Cabinetului Grindeanu.

Cele mai citite

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...

Vopsirea auto profesională. Etapele procesului de vopsire pas cu pas

Vopsirea auto profesională este un proces complex și meticulos, care implică mai multe etape distincte pentru a obține un finisaj impecabil și durabil. În...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă