30 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialTVR trimite o nouă invitație la dezbatere către Ponta și Iohannis

TVR trimite o nouă invitație la dezbatere către Ponta și Iohannis

Preşedintele-Director General al TVR, Stelian Tănase, a relansat invitaţia adresată celor doi candidaţi la Preşedinţia României de a participa la o dezbatere electorală organizată de Televiziunea Română, înaintea turului al doilea al alegerilor prezidenţiale, din 16 noiembrie.

Televiziunea Română a lansat, săptămâna trecută, propunerea organizării uneia sau a mai multor dezbateri electorale între candidaţii rămaşi în cursa prezidenţială, Victor Ponta şi Klaus Iohannis, care ar putea avea mai mulţi moderatori reprezentând TVR, Antena 3, B1 TV, România TV şi Realitatea TV.

În invitaţiile adresate lui Victor Ponta şi Klaus Iohannis, Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), le supune atenţiei celor doi candidaţi rămaşi în cursa prezidenţială posibilitatea organizării uneia sau mai multor dezbateri între aceştia, pentru turul al doilea al alegerilor prezidenţiale.

Stelian Tănase spune în invitaţiile adresate lui Ponta şi Iohannis că "televiziunea publică este singura televiziune care acoperă tot teritoriul României, conform datelor de la SNR (Societatea Naţională de Radiocomunicaţii, n.r.), precum şi zonele în care se află comunităţi de români din afara graniţelor". "Audienţele programelor noastre electorale au fost ridicate, potrivit informaţiilor Kantar Media. Televiziunea Română nu a fost sancţionată de CNA în această campanie, dovadă a corectitudinii şi neutralităţii TVR faţă de toţi candidaţii", mai spune Stelian Tănase.

Potrivit lui Tănase, acestea sunt doar câteva dintre argumentele pentru care "televiziunea publică este cea mai potrivită instituţie media pentru a organiza o dezbatere de importanţă majoră".

Temele de dezbatere ar putea fi atribuţiile preşedintelui şi probleme de politică externă şi de politică internă. Detaliile pot fi stabilite de comun acord cu staff-urile de campanie, începând cu prima rundă de negocieri, se mai spune în invitaţiile adresate lui Victor Ponta şi lui Klaus Iohannis de TVR.

Cele mai citite

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă