15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăTechLunga serie de grosolănii a pesedistului Bacalbașa: a zgâriat medici, a insultat...

Lunga serie de grosolănii a pesedistului Bacalbașa: a zgâriat medici, a insultat femei și evrei și ar fi vrut ciomege și mitraliere ca “să se ocupe” de țărăniști

Șefii din PSD au tolerat ani de zile ieșirile lui Nicolae Bacalbașa, pentru că aduceau capital electoral. 

Ascensiunea deputatului Nicolae Bacalbașa s-a bazat pe folosirea expresiilor grosolane la adresa adversarilor. S-a remarcat după ce a devenit purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență din Galați și apărea frecvent în „jurnalele de la ora 5“ grație compilațiilor halucinante despre victimele unor accidente sau conflicte conjugale, fără să țină cont că acei oameni erau până la urmă pacienții spitalului, unii în stare gravă.

Prin 2010, șeful Inspectoratului Județean de Poliție Galați, comisarul-șef Dănuț Lefter, solicita președintelui CJ Galați retragerea lui Bacalbașa de pe poziția de purtător de cuvânt al spitalului pentru că unele din declarațiile sale prejudiciau mersul anchetelor. A fost suspendat o vreme, dar a redevenit purtător de cuvânt la cererea unor jurnaliști.



Citește și: VIDEO. Circ în plenul Parlamentului. Deputatul Nicolae Bacalbașa, limbaj vulgar la adresa Ralucăi Turcan: ”Dă cu ”labele”, vezi, domnişoară, că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să …votezi”. Politicianul l-a jignit și pe Bichineț: ”Violuri şi discursuri bune în Parlament oferă Vasluiul”

Dezbaterea privind înființarea comisiei de anchetă a alegerilor prezidenţiale din 2009 a declanșat un scandal imens în plenul Parlamentului, între deputații Nicolae Bacalbașa și Corneliu Bichineț. Cei doi au susținut, marți, discursuri în care au folosit gesturi şi cuvinte obscene și jigniri triviale, potrivit Mediafax.



Arogant la șefia CJ Galați

Consilier județean PSD din anul 2000, Bacalbașa avea să cunoască în 2012 prima recunoaștere a popularității pe care i-o aduseseră jurnalele TV, liderii USL Galați, Dan Nica (PSD) și Victor Dobre (PNL), punându-l candidat al USL pentru președinția CJ Galați. A câștigat la finalul unei campanii în care a amenințat cu zeci de dosare la DNA pe un coleg din PSD, fostul președinte CJ, Eugen Chebac. 

Ca președinte al CJ Galați a condus ședințele cu aroganță și accese de nervi la adresa adversarilor. Când consilierul PNL George Stângă, acum senator, l-a întrebat dacă este adevărat că a achiziționat pentru deszăpezirea drumurilor câteva sute de tone de lidonit în loc de nisip, Bacalbașa i-a răspuns nervos: „Dumneata cine ești? Ofițer de Securitate din anii ’50? Sunt fericit că nu am de a face cu un individ de teapa dumitale“. 

Mitocănii la adresa femeilor

Un episod extrem de jenant a fost cel în care ținta grosolăniei lui Bacalbașa a fost adjuncta sa, vicepreședinta CJ Galați Tania Bogdan (PNL). Într-o ședință, liberala a vrut să îi atragă atenția lui Bacalbașa că supune la vot numirea ca șef al Secției Medicale 1 de la Spitalul Județean pe doctorița Sânziana Lovin, care tocmai demisionase pentru a se transfera la Iași. Șeful CJ n-a suportat afrontul și a întrerupt-o, iar vicepreședinta i-a cerut să o lase să termine ce avea de zis. Bacalbașa a avut o replică ce a lăsat întreaga asistență, pesediști, liberali, jurnaliști, cu gura căscată: „nu vă lăsăm neterminată!“.



Citește și: Execuții în PSD: Șerban Nicolae a pierdut șefia Comisiei Juridice, după ce l-a contrazis pe Dragnea, pe tema amendamentelor la Legea grațierii. Și Bacalbașa, suspendat șase luni din partid, după declarațiile triviale din Parlament. Liviu Dragnea: Trebuie să ne gândim dacă Legea grațierii mai este oportună

Membrii PSD s-au întrunit, miercuri, în ședința Comitetului Executiv Național (CExN). Motivul principal al întrunirii a fost sancționarea lui Șerban Nicolae, președintele Comisiei juridice a Senatului, după ce senatorul ar fi susținut anumite amendamente care ar fi urmat să grațieze anumite fapte de corupţie. De asemenea, s-a discutat și despre sancționarea deputatului Nicolae Bacalbașa, după ieșirea sa trivială din plenul Parlamentului.



Sancționat pentru antisemitism

Din „portofoliul“ lui Nicolae Bacalbașa nu lipsește o sancționare a sa de către  Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru antisemitism. 

În ședința CJ Galați din 29 august 2007, când Bacalbașa era consilier județean PSD, s-a ajuns la un schimb de replici deoarece conducerea CJ voia să facă un împrumut bancar de 850 milioane lei vechi pentru investiții numai în comunele cu primari PSD și PC. În toiul acestor dispute, Nicolae Bacalbaşa a lansat un atac dur la adresa consilierului PDL David Craiu, care era de naţionalitate evreu şi de religie mozaică. „Dânsul aparţine unei minorităţi extrem de obraznice şi de virulente“, a spus Bacalbaşa pe un ton răstit, acuzându-l pe Craiu de „ură faţă de poporul român“. Această ieșire l-a costat. Prin Hotărârea nr. 103/18.02.2008, din dosarul 538/2007, membrii CNCD au dispus „sanc­ţionarea lui Bacalbaşa Nicolae cu avertisment, potrivit art. 2, al (1) din Ordonanţa nr. 137/2000, privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare“. 

A plătit după ce a zgâriat un medic

Nicolae Bacalbașa a avut dintotdeauna resentimente față de medicii care nu îi împărtășesc opiniile politice. Această aversiune datează din 1986, când a semnat o notă informativă către Securitate, prin care își pâra colegii care sunt ostili regimului, despre ce bancuri politice spun sau despre cum îi disprețuiau pe cei din Miliție. Totuși CNSAS a stabilit că n-a fost colaborator. Mai recent, aversiunea a fost îndreptată către medicii care nu fac parte din nucleul PSD din sănătate.

Unul dintre aceștia este dr. Cezar Irimia, de la Secţia Obstetrică-Ginecologie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Galați. Un conflict dintre cei doi a avut loc chiar într-o sală de operații, în septembrie 2007. Medicul terminase o operație grea și comentând cu o asistentă o emisiune a Grupului Divertis despre Vadim Tudor fredona „Supărat sunt doamne supărat, ieri era în Senat, azi sunt în rahat“. 

Pe ușă tocmai intra anestezistul Bacalbașa care i-a imputat că se referea la el. A urmat un schimb de replici și o ieşire colerică a lui Nicolae Bacalbaşa, care s-a năpustit asupra doctorului Irimia, zgâriindu-l cu unghiile. 

Doctorul a mers la medicina legală şi a scos certificatul medico–legal nr. 1.696/24.09.2007, potrivit căruia Cezar Irimia „la data de 21 septembrie 2007 a fost agresionat de un coleg, care l-a zgâriat cu mâinile“. Irimia a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Colegiului Medicilor, condusă de Bacalbaşa, nefiindu-i acordat salariul de merit la care avea dreptul. S-a ajuns la un proces și prin sentinţa nr. 87/17.01.2011, Tribunalul Galaţi i-a dat dreptate lui Irimia, obligând spitalul la plata a 210 milioane de lei vechi, cuantumul salariilor de merit neîncasate şi 100 de milioane daune morale. În total 310 milioane de lei vechi.

Principala țintă a „ciomagului la ceafă“: chirurgul Paul Ichim 

Într-un recent interviu, Nicolae Bacalbașa explica de ce a intrat în politică: „În momentul în care a venit CDR-ul la putere și țărăniștii au pus mâna pe sănătate la Galați, sigur că nu intram în politică ci puneam mâna pe mitralieră, să mă ocup de țărăniști. 

Și un ciomag era bun, ca să le dau la ceafă!“. Principalul vizat este dr. Paul Ichim, unul dintre cei mai apreciați chirurgi din Galați, care în 1997 devenea șef al DSP Galați și a modernizat Spitalul Municipal, lucru care nu le-a convenit medicilor PSD de la „Județean“. Împotriva lui Ichim a fost declanșat  un veritabil război, cu plângeri la DNA și ANI. 

După 2008, când a devenit senator PNL, lui Ichim i s-a interzis să mai opereze la Galați. Chirurgul a obținut acordul CJ Brăila pentru  a opera la Spitalul Județean Brăila și cum devenise un fenomen ca gălățenii să mear­gă la Brăila, i s-a permis lui Paul Ichim să opereze din nou la Secția Chirurgie 3 de la Spitalul din Galați.   

Citește ziarul integral în format .PDF aici !

Cele mai citite

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Manchester City a făcut scor în restanța cu Brighton. „Cetățenii” s-au apropiat la un punct de primul loc

Manchester City a învins-o cu 4-0 pe Brighton, în deplasare, într-o partidă restantă contând pentru etapa a 29-a din Premier League. Internaţionalul englez Phil Foden...

Sorina Pintea, condamnată la închisoare

Sorina Pintea, fost ministru al Sănătăţii, a fost condamnată la 3 ani şi 6 luni cu executare, printr-o sentinţă pronunţată, astăzi, de Tribunalul Cluj."În...
Ultima oră
Pe aceeași temă