12.9 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportTeodor Meleșcanu: Sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de...

Teodor Meleșcanu: Sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe

Șeful diplomației române, Teodor Meleșcanu, a declarat că este "un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe şi că, în principiu, îşi va continua mandatul într-un viitor guvern", potrivit Mediafax.

"Eu nu m-am dat niciodată în lături când a fost nevoie să îmi servesc ţara. Sunt de profesie diplomat, am fost reconvertit în om politic, aşa că sunt un fel de hibrid foarte potrivit pentru activitatea de ministru de Externe care este şi politică şi profesională.

În mod normal voi continua, miniştrii ALDE urmează să fie propuşi pe aceleaşi posturi pe care le-au avut. Într-un guvern de coaliţie au loc şi negocieri, e foarte posibil să fie şi un prim-ministru care să îşi dorească să facă anumite numiri, de aceea nu pot să fiu categoric. În principiu voi continua mandatul", a spus Meleşcanu.

Totodată, întrebat dacă actuala criză politică a afectat imaginea României în afara ţării, Teodor Meleşcanu a spus că nimeni nu cunoaşte realitatea în afară de cei care sunt direct implicaţi într-o criză sau într-o problemă.

"Orice criză politică, economică sau de altă natură afectează imaginea oricărei ţări, inclusiv a României. Din păcate, în lumea de astăzi, oamenii nu cunosc realităţile, percepţia adevărată a realităţilor dintr-o ţară, ci doar percepţia prin intermediul imaginilor trasmise de mijloacele de informare în masă.

Nimeni nu cunoaşte realitatea în afară de cei care sunt direct implicaţi într-o criză sau într-o problemă, restul, fiecare, preia imaginea, percepţia despre aceste lucruri. De aceea orice se întâmplă are în general un impact negativ asupra imaginii de ţară. Inclusiv această criză politică, toate", a spus Meleşcanu.

Întrebat dacă a primit semnale din exterior despre actuala criză politică, ministrul de Externe a subliniat că nu a fost nevoie să primească astfel de semnale.

"Dacă s-a devalorizat leul, semnalul este foarte clar, nu trebuie să ne dea nimeni semnale politice", a conchis Teodor Meleşcanu.

Cele mai citite

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Premieră mondială! Taxa pe care trebuie să o plătești dacă vrei să vizitezi Veneția

Veneția, una dintre cele mai frumoase și vizitate destinații din lume, se confruntă de mult timp cu provocări legate de turismul de masă, iar...

Universitatea Craiova, primul eșec cu Gâlcă pe bancă! Oltenii au fost surclasați pe teren propriu de CFR Cluj

Universitatea Craiova a pierdut pe teren propriu în fața celor de la CFR Cluj cu scorul de 0-1, în etapa a șasea a play-off-ului...
Ultima oră
Pe aceeași temă