Șeful PSD vrea înființarea unei Comisii care să analizeze situația arhivei SIPA

de Roxana Petre , 12 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 17:30, 12 septembrie 2017
Șeful PSD vrea înființarea unei Comisii care să analizeze situația arhivei SIPA

Șeful PSD și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a precizat, marți, la Parlament, că va propune înfiinţarea unei Comisii de anchetă care să analizeze situaţia arhivei SIPA.

„Eu susțin această propunere și mâine sigur nu, dar săptămâna viitoare vom propune și aproba înființarea unei comisii parlamentare de anchetă pentru arhiva SIPA", a spus șeful PSD.

La începutul lunii iulie, ministrul Justiţiei preciza că ştie că au existat „vizitatori" ai arhivei SIPA care nu deţineau certificate ORNISS şi că a trimis o adresă la ORNISS pentru a-i transmite numele acestora, aşteptând răspuns mai devreme de termenul legal de 30 de zile.În 12 iulie, Tudorel Toader a anunțat constituirea unei Comisii de inventariere a arhivei SIPA, dar nu a făcut publice numele membrilor, invocând că acestea nu sunt de interes public şi că este o „măsură de protecţie".

Hotărârea de Guvern privind arhiva fostei Direcţii Generale de Protecţie şi Anticorupţie (DGPA sau SIPA) a fost publicată la începutul lunii iunie în Monitorul Oficial, unul dintre articolele HG dând posibilitatea comisiei care se va ocupa de inventarierea şi predarea documentelor către Administraţia Naţională a Penitenciarelor sau Arhivele Naţionale să predea informaţii către organele judiciare dacă acestea oferă motive pentru solicitarea lor în cazul unor proceduri judiciare.


 În luna mai, Ministerul Justiției a publicat lista persoanelor care au vizitat arhiva SIPA. După desființarea arhivei, un număr de 22 de „vizite” au fost consemnate în 22 procese verbale întocmite „cu ocazia sigilării/desigilării spațiilor în care a fost depozitată arhiva”, se arată într-un comunicat de presă.

 

Loading...

Comentarii

  • Fanus

    13 septembrie 2017 7:53

    Tare-i simplist in idei Dragnea asta...nu a reusit cu comisia alegerilor sa o aduca pe Codruta in fata juratilor parlamentari, acum mai infiinteaza o comisie...doar-doar se implineste planul de a o debarca in urma unei audieri . Dar comisia pentru veceurie fara apa din scolile rurale, nu se face? Sau pentru romanii ramasi fara scoli in limba romana din Ucraina, n-ar trebui o comisie? Sau pentru desfiintarea scolilor gratie microbuzelor fara soferi care aduna de prin toate satele la centru de comuna copii incepand cu ora 6 dimineata chiar si atunci cand zapada si ploaia face impracticabil drumul desi copiii in satele lor stau gard in gard cu scoala inchisa...nu se face o comisie?

    raspunde comentariului

Ultima ora

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design