15.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportPrimarul general al Capitalei, la un an de mandat. Cine sunt cei...

Primarul general al Capitalei, la un an de mandat. Cine sunt cei șapte miniștri pe care i-a lăudat Firea

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a mulțumit miniștrilor cu care a colaborat în primul an al mandatului său, menționând că aceștia au făcut parte din "fostul Guvern".

„Vreau să mulțumesc puținilor miniștri din Guvernul trecut care ne-au sprijinit”, a declarat primarul general. Firea a mai susținut că acești miniștri s-au arătat deschiși față de problemele Capitalei și au sprijinit proiectele Primăriei București. Este vorba de Carmen Dan, ministrul de Interne, Florian Bodog, ministrul Sănătății, Alexandru Petrescu, ministrul pentru IMM-uri, Gabriel Petrea, ministrul pentru Dialog Social, Andreea Păstârnac, ministrul pentru Românii de Ptretutindeni, Petre Daea, ministrul Agriculturii, și Pavel Năstase, ministrul Educației.



Citește și: BILANȚ. Un an cu Gabriela Firea la conducerea Primăriei Capitalei: N-aduce anul ce-a promis primarul | ANALIZĂ ROMÂNIA LIBERĂ

La 5 iunie anul trecut, Gabriela Firea a câștigat Primăria Capitalei cu 42,97% din totalul de voturi exprimate și 13,84% din populația Bucureș­tiului cu drept de vot. Lista de promi­siuni cu care a candidat, așa-numitul program de guvernare locală, se întinde pe 69 de pagini. După un an de mandat, promisiunile legate de trafic, transport public, poluare au rămas doar promisiuni. În schimb, primarul s-a arătat foarte preocupat de logo-ul orașului, decorațiuni de Paște și balene albastre.



Vezi și: VIDEO. Gabriela Firea, la un an de mandat. Ce promisiuni de viitor a făcut edilul Capitalei

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, declară, la bilanțul unui an de mandat, că urmează să implementeze proiecte ambițioase pentru București, printre care a amintit de construirea mai multor creșe, grădinițe și a unui spital metropolitan. De asemenea, edilul Firea a mai adăugat că una dintre cele mai importante realizările constă în eliminarea "firmelor căpușe de la RADET și RATB".

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a marcat, vineri, un an de mandat, printr-o conferință de presă în care a prezentat cele mai importante realizări ale PMB și a anunțat care sunt planurile pentru viitorul Capitalei. Edilul a anunțat că se are în vedere construirea mai multor creșe și grădinițe, parcări și u spital metropolitan.

De asemenea, Gabriela Firea și-a exprimat speranța ca viitorul Guvern să fie mai receptiv la nevoile Capitalei și mai deschis spre o bună colaborare cu PMB. 

"Nu ne-am bucurat de o colaborare atât de bună cu toți membrii fostului Cabinet și da, ne dorim că următorul Guvern (…) să fie mult mai receptiv la problemele noastre, pentru că s-a dovedit că se poate, au fost și miniștri în fostul Cabinet care au fost alături de noi instituțional, ne-au sprijinit, au deblocat cât au putut pe domeniile lor de activitate. Din nefericire, nu a fost cazul în toate situațiile", a spus Firea.

Ea a menționat că Bucureștiul cotizează la bugetul național, dar nu doar din această perspectivă, strict financiară.

"Cred că este vorba despre respectul cetățenilor unei Capitale europene, respectul față de reprezentanții corpului diplomatic care trăiesc viața alături de noi în București, respectul față de turiștii care trec prin Capitală când au și alte activități în țară, respectul pentru studenți. Suntem o aglomerare urbană de aproape 3 milioane de persoane. Ne dorim ca Bucureștiul să fie nu doar locul în care trăim, ci și locul pe care îl iubim, îl apreciem și facem fiecare în parte cât se poate mai mult pentru el. Ne iubim întreaga țară, dar fiecare acolo unde a primit o răspundere de la semenii săi trebuie să o ducă la bun sfârșit cu orice preț și cu orice sacrificii", a afirmat edilul Capitalei.

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Conducerile școlilor, umplute de activiști de partid, din timp pentru alegeri

Cred că în acest moment a devenit clar pentru toată lumea că Ligia Deca nu este un ministru al Educației, deși ocupă această funcție,...
Ultima oră
Pe aceeași temă