22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportCioloș explică de ce l-a înlocuit pe Baciu de la Ministerul Sănătății

Cioloș explică de ce l-a înlocuit pe Baciu de la Ministerul Sănătății

 Premierul desemnat, Dacian Cioloş, a declarat, luni, că l-a retras pe Andrei Baciu din lista cu miniştri imediat după ce a aflat, din presă, că Baciu este rezident, informează Mediafax.

“L-am retras (pe Andrei Baciu – n.r.) pentru că aşa am decis eu. Am aflat uitându-mă în presă. Colegii mei, colaboratorii mei care urmăresc presa mi-au semnalat acest lucru şi în următoarele cinci minute am luat decizia”, a declarat Cioloş.

Citește și: Prima controversă: Cioloș retrage propunerea pentru ministerul Sănătății

Întrebat când a aflat că Baciu este rezident, Cioloş a spus că după ce l-a nominalizat. “Eu l-am luat, dincolo de aceste lucruri, pentru experienţa pe care am văzut-o, nu am avut aceste detalii în CV-ul pe care mi l-a prezentat, dar am văzut experienţa şi din discuţiile pe care le-am avut cu el mi s-a părut că sunt anumite idei interesante”, a declarat Cioloş.

Totodată, premierul desemnat a declarat că Andrei Baciu a ascuns anumite informații, atunci când a fost propus pentru funcția de ministru al Sănătății.

 “Pentru că sunt nişte lucruri pe care dânsul, din păcate, nu mi le-a spus. Dincolo de calităţi, competenţe profesionale şi idei, aceste lucruri care au fost semnalate în media sunt pentru mine foarte sensibile şi nu vreau să pătez în niciun fel imaginea şi integritatea acestui guvern şi de aceea am luat această decizie foarte rapid, imediat ce am aflat”, a declarat Dacian Cioloș.

Citește și: Andrei Baciu, cel mai tânăr ministru din cabinetul Cioloș: Vreau să aplic ce am învăţat în străinătate

Premierul desemnat a mai spus că şi-a asumat propunerea şi că îşi asumă, de asemenea, şi decizia de a-l scoate de pe listă.

 

 

 

 

Cele mai citite

Doi cetățeni ucraineni au fost recuperați de Salvamont și Poliția de Frontieră în Munții Maramureșului

Cei doi cetăţeni ucraineni care au trecut graniţa în România prin Munţii Maramureşului au fost găsiţi de echipa mixtă formată din salvamontişti şi poliţişti...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Și Teodosie poartă rochie și își duce crucea, indiferent cât îl lovește Daniel

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a avut dreptate când a sugerat că persoanele în general purtătoare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă