33.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportPonta îl ironizează pe Băsescu: Îi voi propune pe EBA şi Blejnar...

Ponta îl ironizează pe Băsescu: Îi voi propune pe EBA şi Blejnar ca miniștri la Cultură și Buget

Premierul Victor Ponta a declarat că va înainta alte două propuneri de ministru doar după ce preşedintele Traian Băsescu îl va informa oficial, în scris, că le respinge pe cele transmise săptămâna trecută, adăugând, ironic, că îi va propune pe Elena Băsescu la Cultură şi pe Sorin Blejnar la Buget, relatează Mediafax.

"Dacă Traian Băsescu va respinge cele două propuneri, cu siguranţă trebuie să fac alte propuneri, dar ca să fiu sigur că le acceptă Băsescu o s-o propun pe EBA, pe Elena Băsescu, la Cultură şi pe Sorin Blejnar la Buget, pentru că probabil aceştia sunt modelele de cultură şi de ştiinţe în ale bugetului pe care Băsescu le-a promovat în ultimii zece ani", a spus Ponta la postul B1 TV.

El a amintit că preşedintele are dreptul, conform Curţii Constituţionale, să refuze o singură dată o propunere a premierului şi a precizat că aşteaptă să vadă o hârtie prin care Băsescu să anunţe oficial, în scris, că respinge cele două propuneri.

Președintele Traian Băsescu a declarat, marți, că va respinge, probabil, noile propunerile de miniștri pentru Cultură și Buget, respectiv Rozalia Biro și Claudiu Manda.

„Voi avea o poziție marți sau miercuri pentru a-i da premierului timp să facă alte propuneri. Este rușinea premierului să propui asemenea candidați pentru cele două ministere. Mai aștept până mâine în speranța că Ponta nu înțelege că un ministru nu poate fi un domn care s-a ocupat de Casa de Cultură a Studenților și o doamnă care nu știe limba română. Nu am ce face, în principiu îi voi respinge. Poate acești oameni își dau seama și nu doresc să fie respinși cu eticheta de necorespunzător. Nu pot fi renumiți ca miniștri”, a mai spus președintele. 

Președintele Traian Băsescu a declarat, vineri, că propunerile de noi miniștri la Cultură și Buget făcute de premierul Victor Ponta sunt nepotrivite. Președintele a făcut apel la premier să se mai gândească până marți-miercuri la aceste propuneri și să promoveze alți tineri în Guvern.

Premierul Victor Ponta a declarat că îşi menţine propunerile ca Rozalia Biro şi Claudiu Manda să fie miniştri şi că va înainta alte nume doar dacă preşedintele le respinge pe cele actuale, argumentând că declaraţiile lui Băsescu nu au nicio valoare şi nu vrea să comenteze afirmaţii "de cârciumă".

Cele mai citite

Trei persoane transportate la spital, după un conflict spontan în Tulcea

Trei persoane au fost transportate la spital în urma unui conflict spontan care a avut loc în noaptea de sâmbătă spre duminică în Tulcea,...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...

Ce prevede legea salariului minim european

Guvernul a aprobat Legea privind stabilirea salariilor minime europene, prin care se asigură transpunerea în legislația națională a Directivei (UE) 2022/2041 din 19 octombrie...
Ultima oră
Pe aceeași temă