28.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSportOprea, discuţii cu Interpolul despre cazul românului răpit în Burkina Faso

Oprea, discuţii cu Interpolul despre cazul românului răpit în Burkina Faso

Răpirea românului în Burkina Faso a fost şi temă a discuţiilor dinte ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea cu secretarul general Interpol, Jürgen Stock, pentru a se obţine un schimb de informaţii, având în vedere faptul că Interpol are o lungă experienţă în problematici de tip terorist. "Am discutat astăzi cu domnul secretar general al Interpol despre cazul cetăţeanului român răpit în Burkina Faso şi despre evoluţia acestei situaţii. Suntem interesaţi să avem un schimb de informaţii cu Interpol în acest caz, având în vedere experienţa acestei organizaţii în problematicile de tip terorist", a declarat vicepremierul pentru securitate naţională Gabriel Oprea, ministrul Afacerilor Interne.

Vicepremierul a adăugat că, la nivelul Ministerului Afacerilor Externe, este constituită o celulă de criză încă din luna aprilie, în cadrul căreia sunt analizate toate informaţiile noi legate de această situaţie. Celula de criză este formată din specialişti ai MAE, Serviciului Român de Informaţii, Serviciului de Informaţii Externe, Minsiterului Apărării Naţionale şi Administraţiei Prezidenţiale.

Declaraţiile vicepremierului Gabriel Oprea au fost făcute cu ocazia celei de-a 43-a Conferinţe Europeane Regionale a Interpol, organizată de Ministerul Afacerilor Interne, prin Poliţia Română.

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, aflat la Bruxelles, la reuniunea Comitetului Miniştrilor al Consiliului Europei, se întoarce, marţi, de urgenţă în ţară, în urma informaţiilor apărute în presă despre românul Iulian Gherguț, răpit în aprilie, în Burkina Faso, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse diplomatice.

 

Cele mai citite

Ce soluție adoptă azi coaliția de guvernare?

Astăzi, coaliția de guvernare are de luat o decizie grea privind data alegerilor prezidențiale. Marcel Ciolacu susține în continuare varianta 15 sau 29 septembrie...

Iohannis le arată Tricolorilor că n-a fost așa rău cu Belgia: pe el Rutte l-a bătut de la vestiare

Ilustrație: Marian Avramescu Spre deosebire de prima partidă a Naționalei României la Turneul Final al Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024, în care...
Ultima oră
Pe aceeași temă