13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSportLIVE TEXT Băsescu: Ponta şi Antonescu vor o Românie neguvernată. Primele declaraţii...

LIVE TEXT Băsescu: Ponta şi Antonescu vor o Românie neguvernată. Primele declaraţii ale preşedintelui de la declanşarea protestelor

“Aveţi o misiune grea, aş spune după aspectele televizate aproape imposibilă”, i-a spus preşedintele Traian Băsescu noului ministru de externe Cristian Diaconescu, după ce acesta a depus jurământul. Preşedintele i-a mulţumit lu Teodor Baconschi, revocat luni din funcţie, pentru actvitatea sa. “Politica externă a României nu se schimbâ odată cu miniştrii, ci are miezul ei fundamental, care va continua,” a spus Băsescu, în prima sa intervenţie publică de la declanşarea protestelor.

El a promis că se va adresa miercuri românilor, pentru “clarificări”.

Citeşte aici principalele declaraţii ale preşedintelui:

Aveţi o misiunea grea. Aş spune, după aspectele televizate, imposibilă, anume că România are forţă să continue. Acest lucru va trebui să fie principalul mesaj pe care-l transmiteţi omologilor dumneavoastră din Uniunea Europeană, de peste Atlantic şi nu numai.

Se observă o veselie a demolării, probabil reuşita recunoscută internaţional deranjează pe foarte mulţi şi nu pot să nu observ mesajul domnului Ion Iliescu, care transmitea aproape de pe masa de operaţie nici mai mult, nici mai puţin că preşedintele trebuie să raspundă, deşi el n-a răspuns nici pentru mineriade, nici pentru morţii de la revoluţie.

I-am văzut pe Crin Antonescu şi pe Victor Ponta care susţin, nici mai mult, nici mai puţin, demisie preşedinte, demisie Guvern, demisie Parlament. Adică, o Românie neguvernată.

Am văzut televiziuni ale unor foşti turnători de Securitate promovând naţional şi internaţional dezastrul din România. Este obiectivul unei categorii care se teme şi de urmările legii, este obiectivul unor oameni care astăzi trebuie să răspundă în faţa legii pentru încercarea de a crea dezordine.

De data aceasta urcându-se pe un val îndreptăţit de nemulţumire a oamenilor, care au trecut, în paralel, atât printr-un proces dur de ajustări structurale necesare pentru ca România să poată merge înainte – tăieri de salarii, creşteri TVA, introduceri de impozite pe un anumit segment din pensii… Toate acestea au creat unor oameni care ar vrea ca România să se întoarcă la începutul anilor ’90 posibilitatea de a se întoarce pe valul nemulţumirii populare

Ştiţi ce mă şochează cel mai tare? Că mesajul lui Ion Iliescu, Ponta, Crin Antonescu, fostul colonel Dogaru, sunt similare cu mesajele fostului preşedinte al Republicii Moldova, actualul şef al partidului comuniştilor, Vladimir Voronin.

Aveţi o misiune extrem de dificilă: aceea de a recunoaşte nemulţumirea oamenilor prin măsurile care s-au luat, dar care creează României şansa să evolueze pozitiv şi, în acelaşi timp, să susţineţi, cu argumente, că România merge înainte.

Domnule ministru, aveţi o misiune grea, în care vă voi susţine, şi sper ca cele ce voi clarifica în intervenţia mea de mâine cu românii să vă ajute.

Monica Bonea
Monica Boneahttp://monica-bonea
Monica Bonea, editor Rl online
Cele mai citite

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Adrian Oianu, fost consilier local PNL, s-a înscris în PER și face echipă cu Dan Podaru

Fostul consilier local al sectorului 1 din partea PNL Adrian Oianu s-a înscris în Partidul Ecologist Român și va face echipă cu candidatul acestei...
Ultima oră
Pe aceeași temă