22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSportUPDATE. Guvernul discută, miercuri, proiectul de lege privind noul Cod Fiscal. TVA...

UPDATE. Guvernul discută, miercuri, proiectul de lege privind noul Cod Fiscal. TVA s-ar putea reduce sub 20%

UPDATE 14:08: Noul Cod Fiscal: Impozitul pe locuinţe şi terenuri va creşte

UPDATE 13:27TVA ar putea fi redus, de anul viitor, la 20%

UPDATE13:20: Noul Cod Fiscal: Cota unică de impozitare va fi redusă, din 2019, de la 16% la 14%

UPDATE 13:10: Guvernul va impune, din 2017, CAS-CASS pentru toate persoanele fizice care realizează venituri

UPDATE: Premierul Victor Ponta  vorbit, în ședința săptămânală de la Guvern, despre reforma Codului Fiscal și codului de procedură Fiscală și a transmis că ar fi ideal ca Parlamentul să le discute astfel încât acestea să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

„Reforma Codului Fiscal și Codului de procedură Fiscală e una dintre reformele de care România are nevoie în primul rând. Niciodată nu suntem siguri de formă până nu o discutăm de zece ori. După ce toate ministerele dau avizele, trimitem spre Parlament unde se discută, așa încât vedem de 4 ori Codul și probabil vor fi foarte puține greșeli care să rămână în forma finală. Ideal ar fi să intre în vigoare la 1 ianuarie 2016. Reguli caer vor îndrepta nenumărate legi și aberanțe din OUG-uri date în ultimii ani”, a mai transmis șeful Executivului.

Ponta a transmis că Executivul este pregătit să scadă cota unică generală sub 20%.

„Am promis că dăm înapoi pensiile și salariile, le-am dat, am promis că deblocăm fondurile europene și le-am deblocat, ne-am făcut datoria. Ultimul lucru era reducerea TVA. De la 1 ianuarie 2016 putem veni cu cota generală de TVA sub 20% și astfel avem îndeplinite toate angajamentele luate împreună cu USL”, a declarat premierul.

Victor Ponta a vorbit și despre parteneriatul strategic cu Statele Unite, afirmând că mai e de lucrat pe partea economică și că în luna mai va participa la o misiune de Comerț.

„În zona comercială și economică, acolo trebuie să îmbunătățim mult partenriatul strategic. În luna mai o să fie o misiune de Comerț și o să vă cer fiecăruia dintre miniștri cu atribuții în domeniul economic să ne pregătim ca și domeniul economic în relația cu SUA să fie la fel de bună ca cel din securitate”, a continuat Ponta.

——-

Guvernul va discuta, în ședința de miercuri,în prima lectură, proiectul de lege privind noul Cod Fiscal și proiectul de lege privind Codul de Procedura Fiscală, informează Hotnews.

Premierul Victor Ponta a anunțat în urmă cu câteva săptămâni că cele două coduri vor fi discutate, în prima lectură, în cursul lunii februarie. 
  
  
 De asemenea, noul Cod Fiscal ar urmă să fie supus dezbaterii publice începând din această săptămâna, după cum susține Ministerul Finanțelor. 

Cele mai citite

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...

Dorin Recean, premierul Republicii Moldova: Azi am trecut într-o nouă etapă

Uniunea Europeană a deschis oficial negocierile de aderare cu Republica Moldova. Premierul Dorin Recean: Azi am trecut într-o nouă etapă, care ne apropie semnificativ de...
Ultima oră
Pe aceeași temă