20.9 C
București
luni, 6 mai 2024
AcasăPoliticăBăsescu e pentru desecretizarea protocoalelor SRI. Ce a declarat fostul președinte al...

Băsescu e pentru desecretizarea protocoalelor SRI. Ce a declarat fostul președinte al României

Băsescu a spus că, potrivit legii, premierul Viorica Dăncilă va aproba desecretizarea oricărui protocol pe care şefii de instituţii vor fi de acord să îl desecretizeze.

El a subliniat că, dacă ar fi preşedintele României, ar cere desecretizarea acestor protocoale în viitoarea şedinţă a CSAT de marţi.

Băsescu: “Cred, presupun, dar nu ştiu dacă am dreptate”

“Da, le-aş cere să le desecretizeze. Exact pentru a închide un capitol care va trena tot timpul. Cred că o desecretizare se mai poate întâmpla şi printr-o hotărâre judecătorească definitivă, dacă instituţia nu vrea. Cred, presupun, dar nu ştiu dacă am dreptate. Însă, cert este că mecanismul dat de lege este acesta: şeful de instituţie care a pus ‘secret de stat’ pe un document este singurul care poate să fie de acord cu desecretizarea pe care trebuie să i-o aprobe Guvernul. Doamna Dăncilă spune că e de acord, chiar cere, deci în momentul de faţă este la mâna şefilor de instituţii care au semnat aceste protocoale de colaborare să fie de acord cu desecretizarea”, a mai spus Traian Băsescu.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat vineri că va solicita, luni, desecretizarea de către Ministerul Public – DNA a protocoalelor încheiate cu SRI.

Cele mai citite

Regele Charles, un an de la încoronare. Aniversare fără fast

Pe data de 6 mai se împlinește un an de la încornarea regelui Charles. Însă nu va fi o zi cu fast pentru Regele...

Klaus Iohannis merge în America unde va primi premiul Distinguished International Leadership Award

Președintele României, Klaus Iohannis, se va afla, în perioada 7-8 mai 2024, într-o vizită de lucru la Washington, D.C., Statele Unite ale Americii. Președintele...

VIDEO. Maria Cârneci, fără perdea. Dezvăluiri emoționante despre relația cu Romulus Petrescu

Prezentă în emisiunea de la Kanal D "40 de întrebări" cu Denise Rifai, Maria Cârneci a vorbit despre relația cu Romulus Petrescu, despre viața...
Ultima oră
Pe aceeași temă