12 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialFunar cere CCR să verifice legalitatea candidaturii lui Victor Ponta. Contestaţia se...

Funar cere CCR să verifice legalitatea candidaturii lui Victor Ponta. Contestaţia se judecă VINERI

Gheorghe Funar, candidatul independent la funcţa supremă în stat, a sesizat, joi, Curtea Constituţională, cerând instituţiei să decidă dacă premierul Victor Ponta a încălcat Constituţia şi să verifice legalitatea candidaturii acestuia după ce preşedintele Traian Băsescu l-a acuzat că a fost ofiţer acoperit SIE. Gheorghe Funar a mai declarat că în urma sesizării CCR, candidatura lui Victor Ponta la prezidenţiale riscă să fie blocată.

Potrivit acestuia, Curtea Constituțională este obligată să vegheze la respectarea prevederilor legale pentru alegerea preşedintelui României.

"Am propus să fie acceptat şi citat ca martor preşedintele Traian Băsescu, care deţine şi probe testimoniale. În funcţie de decizia CC, premierul Victor Ponta va şti dacă mai candidează sau se retrage din competiţie şi rămâne, degeaba, numai pe buletinul de vot şi pe milioanele de afişe, bannere, cearceafuri electorale, cu care a împânzit toată ţara", a menţionat Gheorghe Funar.

Candidatul independent la Preşedinţia României a afirmat că demersul său este perfect legal şi că sesizarea sa a fost înregistrată, joi, la CC cu numărul 4661. 

Potrivit reprezentanțiilor Curții Constituționale, sesizarea depusă de Gheorghe Funar va fi analizată vineri, informează Mediafax.

 

Cele mai citite

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

GALERIE FOTO. Sexy-fotbalista Madelene Wright, cu biciul în mână în fața fanilor

Sexy-fotbalista Madelene Wright le-a crescut pulsul admiratorilor de pe Instagram cu cea mai recentă postare, în care și-a promovat pagina de OnlyFans cu ajutorul...
Ultima oră
Pe aceeași temă