Noaptea ca hoții, ziua ca tonții. La mâna Moscovei? | OPINIE

de Sabin Gherman , 17 iunie 2017 - stire actualizata la ora 18:42, 17 iunie 2017
Noaptea ca hoții, ziua ca tonții. La mâna Moscovei? | OPINIE

De când s-a anunțat vizita lui Iohannis în SUA, liderul PSD parcă a turbat. Dacă te uiți atent la cronologia faptelor, vei vedea că în urmă cu aproape o lună s-au dat primele semnale – prin el sau prin vocile lui. Mai întâi a ieșit Firea, cu atacul la adresa multinaționalelor; fătuca asta, aterizată în Capitală din fundul Mol­dovei, se ițea exact împotriva celor ce ar putea scoate din foame regiunea ei natală, cea mai săracă din Uniune. A urmat Olguța Vasilescu, și ea disciplinată în a aminti tot la a doua frază de ”mai mulți bani în buzunarele românilor” – după punctajul stabilit de consultanții israelieni. Astea două au fost dublate de Dragnea, blajinul care se plângea pe la televiziunile de partid că există ”dujmani” care nu vor binele românilor. Lângă ei, un pechinez cu lătrat de pitbull, Tăriceanu cel dezamăgit de UE, aplaudac al Brexit-ului. Toată mascarada asta de solidarizare a fost cu un scop.

Pentru NATO și Uniunea Europeană, Turcia mai e un aliat doar cu numele; recentele înțelegeri ale lui Erdogan cu Rusia și Iran obligă, practic, la o reevaluare rapidă.

Există o singură țară în care sentimentele pro-NATO și pro-Europa sunt dublate de voința impunerii unui stat de drept – asta e România.

Cu toate problemele de infrastructură, de educație, de ce-or mai fi, suntem în partea asta de lume singurii care n-au pus la îndoială oportunitățile oferite de euro-atlantism; asta ne face să intrăm în calculele ma­rilor puteri, iar colaborarea cu NATO va intra într-o altă etapă, mult mai consistentă decât acum. Da, și suntem doar la 160 de kilometri de Crimeea.

Rusia nu are ce oferi României. Economia ru­seas­că e de lumea a treia, e de ajuns o cădere a prețului petrolului și se blochează. Nu poate oferi nici securitate – pentru că sistemul rusesc nu funcționează pe valorile democrației și nici ale pieței libere.

În acest moment, Rusia pare bețivul satului, salutat precaut ca să nu facă scandal și să ia oamenii la bătaie –
asta e „liniștea” negociată în ultimii ani.

Și acum să punem piesele la locul lor: după spusele unui fost deputat PSD, Liviu Dragnea și alții au făcut câteva vizite, din 2010 începând, în această Rusie. Lucrurile n-au fost lămurite niciodată și nicio televiziune din cele mari nu a întrebat nimic. Dar, imediat după 2010, discursul mai-marilor PSD a trecut de la socialismul bătrânicios al lui Iliescu și Năstase la unul putinist în cele mai mici detalii: naționalismul a fost noua trambulină electorală, iar de aici până la tolerarea sau chiar încurajarea unui curent eurosceptic și antiamerican a fost un pas (vezi declarațiile lui Solomon de la Vaslui: ”Eu sunt antiamerican. Ce-au adus americanii pentru mama, pentru mama voastră, pentru noi bun? (…) Au venit și ne-au împuiat capul cu reforma instituțională, cu reforma statului, cu reforma… dracu’ să-i ia!”). Ideea era, ca și acum, să prindă în mreje acea parte a populației căzută în genunchi – n-au mai spus că tocmai ei, socialiștii, au provocat cele mai dureroase julituri. Ia ultimele campanii electorale ale socialiștilor și compară discursuri și teme: naționalism, Soros, străini, multinaționale, mândrii goale; le vei regăsi la Moscova, dar și la partidele din Europa care se adapă de acolo. Războiul dintre societatea deschisă și cea închisă a deschis, după 2010, un nou front, la București – în paralel cu lupta antijustiție.

Asta a fost până acum – lumea se obișnuise cumva cu ideea că România trebuie păzită, că e deseori impredictibilă, că eforturile pentru statul de drept aici musai să fie înzecite ca să obții un rezultat cât de cât.

Dar a venit Trump, și el impredictibil (cel puțin în aparență), și plăcile geopolitice s-au mișcat iar – de data asta, în favoarea noastră. Am fi naivi să credem că Iohannis a fost invitat în SUA doar pentru farmecul lui personal; la fel în Germania, la fel în Franța. Între timp, și Grindeanu a înțeles că România e o parte a lumii, și nu a unei găști de partid – de aici evoluția lui, de la marionetă la premier în funcție.

Și pentru Trump, și pentru Merkel, și pentru Macron, România e acum parte solidă din ecuația euro-atlantică. Cu ce poate să răspundă Moscova? Aici nu e Ucraina, să trimiți tot felul de omuleți verzi – dar poți, nu-i așa, să mizezi pe omuleții roșii, cei despre care unii spun că i-ai omenit prin 2010. Să fii sigur că denumiri ca NFIUs sau NOBLE JUMP 2017 înseamnă ceva pentru analiștii ruși; și atunci omuleții roșii de la noi acaparează un partid, îl alimentează cu populism, în speranța că vor putea întoarce, de voie sau poate de nevoie, serviciile de care are nevoie Moscova. Brusc, guvernul pentru care Dragnea și-a asumat responsabilitatea nu mai e bun, de pe o zi pe alta creșterea econo­mică nu mai e argumentul suprem, bașca faptul că nu s-au dezvoltat relațiile economice (ha, ha, ha) cu Rusia, așa cum scria în programul de guvernare pe care doar liderul suprem al PSD îl știa pe de-a-ntregul. Când? Exact în momentul în care premierul Grin­deanu, așa păcătos cum o fi fost cu OUG 13, face vizite la Paris, iar Iohannis, abia venit de la Washington, își pregătește vizita la Berlin. Plus: în 20 iunie e următorul termen de judecată a lui Dragnea și pragul ăla pentru abuz în serviciu tot n-a fost scos?

Logica ultimei luni cam pe aici se mișcă. Nu doar un Dragnea care nu mai are nimic de pierdut, dispus să radă tot în jur ca să-și scape pielea, dar și un Dragnea bănuit a fi la mâna rușilor – iar aceste suspiciuni își au temelia în tăcerea despre vizitele în Rusia. Nu mai cred că doar acea viclenie șlefuită, specifică târgo­veților de vechituri, îl mână pe Dragnea: omul pare ajuns din urmă de tot felul de negocieri puturoase, iar spaima de Jilava îi ascute doar simțurile. Ca oricărui infractor care știe ce-l așteaptă. 

Comentarii

 • da, handicapatule, ALro SLATINA e din Vaslui, ca si Basescu care se batea pentru ea

  17 iunie 2017 16:56

  Nu v-ati intrebat niciodata de ce acest specimen nu vorbeste niciodata urat despre OLTENIA? Ca motive si subectzi are, slava domnului!

  raspunde comentariului
  • Deductia Logica

   17 iunie 2017 17:07

   Sigura-singura ar fi ca e un acest pushover cu figura de clovn paros de etnie incerta, posibil rroma, lucreaza pentru cineva impotriva Romaniei. Cineva, care-l plateste sa saboteze Romania din interior chiar si cu ajutorul Romaniei LI BE RE, de ce nu! Va mai aduce aminte ca de revolutie toate erau LI BE RE, desi pline de fosti, cum Romania Li Be Ra de azi de urmasi de KGB-ishti antiromani, de preferinta olteni si erdelyeni proveniti din fosti si platiti de fosti lucratori pentru SOVIETICI. Toata DIe, mai azi SIE "Lucra" pentru rusi, fiind subordonata, nu doar coordonata, de SOVIETICI!

   raspunde comentariului
   • Inductia Logica

    17 iunie 2017 17:18

    Daca stim ca OMV tocmai a semnat un contract cu rusii pentru a prelua gaz lichefiat din porturile rusesti din Estul marii NEGRE, la concurenta cu cele georgiene, azerii si restul, iar OMV e in buna parte detinut de GAZPROM, la randul sau detinand petRrom, atunci GAZPROM il poate plati si pe NEom prin interpusi.

    raspunde comentariului
    • reducere la absurd

     17 iunie 2017 18:06

     Daca americanii au fost alungati din Cluj, de boc si basescu, dupa ce au construit bucati de autostrada la preturi exorbitante - inseamna ca cei din vaslui sunt antiamericani din cauza declaratiilor unui sef politic in adm publica. Daca in Moldova s-a murit de foame dupa razboi, ca urmare a unei situatii exceptionale, generata de fenomene si determinari istorice extraordinare, urmare a trecerii si stagnarii unui intreg front peste ei, inseamna ca acolo se moare de foame din cauza ca respectivii sunt antiamericani si refuza ca multinationalele sa-i scoata din foame - desi in Transilvania impadurita secole la rand, mai ales romani, au murit la propriu de foame, neavand efectiv ce manca, pamantul fiind al altora si foarte prost ERR dely = pamintul nebun! Deoarece in Moldova este foame si moldovenii sunt antiamericani, moldovenii adusi de comunisti in iasi, de cateva generatii, trebuie sa ceara si ei lucruri absurde, cu tarie, fara sa se gandeasca, INFLEXIBILI ca boii, fara sa negocieze nimic, no quarter!t, ca sa nu obtina absolut nimic, deoarece pun in pericol... TRANSILVANIA? Deoarece pun in periocol altceva, NU la CaLe vreo invazie ruseasca pe AUTOSTRADA in Transilvani si BU cale = moldovenii fiind mai nou rushi cu totii conform perceptiei generale a noii etnii care domina viatza avortonului statal fara niciun viitor in Europa. Dupa cum Babatia Sabina desi s-a plimbat in jurul marii negrese, nu si-a putut ascude o clipa simpatiile prosusesti si indifereanta fata de restul, in afara turcilor, crede pana si azi ca TRANS nistria e tot la vreo 300 de km de granita noastra, desi e la vreo 100 de km, chiar sub - si respectivii sabini vor crede continuu ca CLUJUL e dezoltat dpv capitalist deoarece este occidental si ca din moldova vin rusii si flamanzi, desi in urma cu doar 70 de ani romanii erau minoritari in cluj, ca si in iasi de altfel, ambele fiind orase mici, sub 100 de mii de locuitori, iar CLUJUL nu avea nici macar tramvai deoarece ungurii nu au considerat ca este necesar sa bage bani ca sa le faca tramvai!

     raspunde comentariului
     • in concluzie

      17 iunie 2017 18:42

      cui foloseste aceasta PROPAGANDA, defamare continua - ? - caci atunci cand repeti si inventezi tot felul de absurditati, desi ti se atrage atentia ca gresesti, o face cu un scop, urmarind un plan

      raspunde comentariului
 • Team Castroll - schema lui Pontzi !

  17 iunie 2017 13:12

  Cu marele vecin de la rasarit nu e niciodata simplu. La o privire superficiala asa pare, ispravnicul de Teleorman, mai ales cind e flancat de ...Vilcov ! - e musai putin-tel muskalyu ! Dar, cind iti cooptezi copilot de la ...Lukoil, bineinteles, garantat de Unchiu', mare abate de Die, socrul copilotului in-genunchiat, busola acestor baieti arata N.E. Si, ca cireasa de pe tort, analistu' din gusa lui Nastase, neutrul parerolog al schemei lui Ponzi, Cosmin judokanul frunte-lata, cesionarul portavocii lui ..., ofiter al ...

  raspunde comentariului
 • DACIAN

  17 iunie 2017 10:30

  PENTRU SALVAREA RO ESTE NEVOIE URGENT DE ALEGERI ANTICIPATE SI VALIDAREA REFERENDUMULI CU 300 DE PARLAMENTARI CARE NU AU FACUT PARTE DUPA 1989 DIN NICI O ORGANIZATIE INFRACTIONALA DE CRIMA ORGANIZATA NUMITA PARTID POLITIC SAU FORMATIUNE POLITICA. NUMAI O REVOLTA GENERALA ADEVARATA POATE SCOATE RO DIN GHEARELE CARACATITEI CORUPTIEI CARE A CAPTURAT TARA DUPA 1989.

  raspunde comentariului
 • Psd e pcr

  16 iunie 2017 20:00

  Nu va imbatati cu apa chioara, gaska rosie sunt itr-adevar urmasii pcr, iar pcr a fost creat si potentat de Rusia in folosul lor si impotriva Romaniei. Acum ca nu se mai inteleg de la furat si ca marile clanuri mafiot-securiste isi dau la gioale, cu generosul concurs al pseudopodului alde, o prelungire rosie la interior dar deghizata - prost ! - in liberali, nu trebuie sa mai pacaleasca pe nimeni, nici macar pensionarii saraciti si putin sclerozati.

  raspunde comentariului
 • bravo,adevarul despre Rusia trebuie spus

  16 iunie 2017 18:54

  Corect. Tot raul care s-a abatut asupra Romaniei in ultimii 250 de ani a venit de la Rusia.Tragedia este ca Rusia putinista este mult mai periculoasa si mai lasa ca Rusia bolsevica. Bolsevicii luptau cu tancurile si cu tortura pe fata, putinistii lupta cu manipularea, cu cumparatul pe ruble al cozilor de topor de romani neaosi ca dragnea, valcov si compania pe ascuns, prin cimitire. Faptul ca vom sarbatori centenarul de la Marea Unire cu tara ciuntita de Rusia li se datoreaza exclusiv acestor cozi de topor pesediste in frunte cu Iliescu-ilici!

  raspunde comentariului
 • bunicutza

  16 iunie 2017 18:34

  Am vazut ca v-a placut comentariul meu. REVIN Iar abereaza Sabinel, micul fascist rosu de campie, cu o bunica maghiara si bunic rrom, asa se explica ochisorii aia bulbucati, dar norocul lui e ca noi, ceilalti locuitori din Cluj, nu suntem ca el si sponsorii lui, si privim cu indulgenta chiar si la tzy-ga-nii ce se declara maghiari - oare de ce ? prietenii cred ca stiu ei ceva ! - ca deh, asa sunt unii, se vand ieftin.Sabine, mai vorbesti sanscrita de coviltir, sau doar romana taranului si maghiara bunicii ?!

  raspunde comentariului
  • Mai degraba esti dumneata o fascista

   17 iunie 2017 11:15

   Una care ataca sub centura si imprastie murdarie!

   raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  16 iunie 2017 17:26

  Cauza crizei este Iohannis si Grindenu prea slugarnic cu Iohannis. Cele 6 000 000 000 de dolari donate de Iohannis lui Trump pentru construirea zidului la granita cu Mexicul au cuzat un deficit in bugetul Romaniei care acum nu mai poate sustine majorarile de salarii promise de PSD. O parte dintre acesti bani se va intorce in contul lui Iohannis din Elvetia ca mita. Se stie acum precis ca Romania nu a fost primita in spatiul Schengen si amanata la adoptarea Euro datorita axei lui Basescu incheiata atunci cu un stat ne-membru UE, SUA, si altul care a iesit din UE, GB. Acum cine credeti voi ca va plati cele 6 000 000 000 de dolari donate de Iohannis lui Trump ? ca Romania nu le poate plati. Germania ? Pai Germania nu s-a lasat fraierita de Trump sa cumpere fiare vechi ca arme defensive deci sigur nu va plati donatiile facute de alti fraieri pentru construirea zidului la granita cu Mexicul. Foarte probabil cele 6 000 000 000 de dolari donate de Iohannis lui Trump pentru construirea zidului la granita cu Mexicul vor baga Romania in faliment si vor exclude Romania din UE care sigur va refuza sa plateasca donatiile facute de fraieri mituiti de Trump. Apararea Europeana tocmai de aceea trebue construita pentru ca Europa sa nu mai fie vaca de muls a capitalistilor Americani fabricanti de arme. Trump sa sustina justitia din SUA caci recent a fost acuzat de procurorul shef din Washington DC de coruptie si luare de mita de la Arabi, Rushi si chiar Iohannis. Da ce-ti pasa tie Ghermane ! Tu vrei sa distrugi Romania si ai progresat destul de bine in atingerea scopului. Presedinte Neamt ti-ai pus, cont in Elvetia are si mita se acumuleaza din munca poporului Roman adus de Iohannis in mizerie si disperare.

  raspunde comentariului
 • augustin

  16 iunie 2017 17:16

  La Sabin Gherman, totul se reduce la câteva fixatii, repetate la infinit banii din Ardeal se duc la miticii de la Bucuresti, care-i redistribuie puturosilor asistati social din Moldova si Oltenia, coruptii sunt doar dincolo de Carpati, ardelenii sunt cei mai cinstiti din lume, aceiasi necivilizai de valahi au buda în fundul grădinii, electoratul ălora este tâmpit si poate să fie cumpărat cu găleti de plastic si tot asa, improvizatii pe aceleasi teme Dar, cea mai tare dintre teoriile ghermaniste este cea privitoare la pacea si bunăstarea care domneau între toate nationalitătile conlocuitoare din Transilvania, până la marea Unire din 1918, când au venit valahii cei cotropitori ca să strice fericirea românilor ardeleni, care vâsleau pe râurile de lapte si miere, atunci când nu erau la hore sau cules de flori cu fratii lor unguri, secui si sasi, cei care au creat acel Unio Trium Nationum în care se prevedeau privilegii doar pentru ei, românii fiind exclusi i considerati o etnie inferioară fără drepturi politice si sociale. Drept pentru care neica Gherman le cântă acum Batalioane române treceti Carpatii înapoi, la solz de peste, asa cum a învătat el în Bănie. Asa de bine se întelegeau românii ardeleni cu cei din Unio Trium Nationum ungurii, sasii si secuii, conform tezelor ghermaniste, încât e mai mult ca sigur că Horea, Closca si Crisan au fost valahi infiltrati în imperiu ca să strice armonia dintre grofii unguri si iobagii români. La fel, Avram Iancu probabil că era un mitic pripăsit prin Apuseni, care s-a revoltat, sătul de prea mult bine si prea multă egalitate în drepturi cu ungurii. Sabin Gherman si alti mercenari încearcă să convingă poporul că nu există România si nici românii, ci doar ardeleni, bănăteni, olteni, moldoveni, etc. Cu asta se ocupă individul acesta, cât este ziua de lungă blamează Romania, aruncă cu noroi în istorie, ne batjocoreste mortii căzuti la datorie pentru unificarea tuturor românilor si manipulează omul simplu din Transilvania, inducându-i ideea că ardeleanul este harnic, bun si drept, iar ceilali români sunt lenesi, răi si corupti! Toti ticăloii fac politică la Bucuresti în detrimentul Transilvaniei, asa zbiară ghermanul din toi bojocii!

  raspunde comentariului
 • sorinel pustiul

  16 iunie 2017 16:55

  Marioneta Grindeanu a prins viaă însufleit nu de o zână bună, ci de adevăraii păpuari i s-a dovedit suficient de impertinent încât să fugă-n lume cu circul.

  raspunde comentariului
 • lucian

  16 iunie 2017 14:11

  De ce nu se recunoaste ca dl. Dragnea este un infractor de drep comun, condamnat definitiv, o persoana care beneficiaza de clementa justitiei pentru a nu efectua o pedeapsa privatoare de libertae Daca v-a fi gasit vinovat si condamnat in cel de-al doilea proces, probabil va trebui sa execute o pedeapsa si de aici incep problemele. Termenul este aproape si cred ca o ordonanta de urgenta privind abuzul in serviciu poate fi un colac de salvare. De ce" pragul" nu poate fi stabimlit la suma de 10000 de lei?, astfel incat cei care gestioneaza banii publici sa nu mai "gresasca" cu cheltuielilei si sa fie corecti. Si mai ramane o problema- pe ce sunt cheltuiti acesti bai, in functie de nevoile comunitatilor

  raspunde comentariului
 • Moldoveanul

  16 iunie 2017 12:13

  Salut articolul domnule Gherman, mai putin partea aceasta" fătuca asta, aterizată în Capitală din fundul Moldovei, se ițea exact împotriva celor ce ar putea scoate din foame regiunea ei natală, cea mai săracă din Uniune"Lăsați-vă complexul de superiorate în Ardeal și nu mai aveți grija noastră că nu murim de foame noi aici. Și nici eu nu o suport pe Firea.

  raspunde comentariului
 • bunicutza

  16 iunie 2017 10:48

  Iar abereaza Sabinel, micul fascist rosu de campie, cu o bunica maghiara si bunic rrom, asa se explica ochisorii aia bulbucati, dar norocul lui e ca noi, ceilalti locuitori din Cluj, nu suntem ca el si sponsorii lui, si privim cu indulgenta chiar si la tzy-ga-nii ce se declara maghiari - oare de ce ? prietenii cred ca stiu ei ceva ! - ca deh, asa sunt unii, se vand ieftin.Sabine, mai vorbesti sanscrita de coviltir, sau doar romana taranului si maghiara bunicii ?!

  raspunde comentariului
  • Iar ai aparut, trollisto?

   16 iunie 2017 14:14

   Nu poti scapa de vulgaritate, de ura si de rautate. Le ai in ADN-ul dumitale! Nu are importanta cine ti-au fost bunica si bunicul, probabil niste conti, altfel nu ai etala asa ifose, care nu-si mai au locul in lumea de azi. Fiecare isi are valoarea proprie, creata prin calitatile personale, prin cultura acumulata, prin bunul simt innascut si slefuit. Din comentariul acesta, pe care ai avut lipsa de decenta sa il tot postezi, la articolele jurnalistului Sabin Gherman, reusesti sa dovedesti ca singurele dumitale insusiri sunt cele cu care mi-am inceput comentariul, adica vulgaritate, ura si rautate. Pacat, mai ales daca chiar esti bunicuta! Ce le transmiti nepotilor?

   raspunde comentariului
   • Jan Valjean

    16 iunie 2017 17:05

    Opreste-te cu tampeniile securiste pe care le debitezi.Acest maimutoi de Sabin Gherman,cu mizeria lui cretinoida,,M-am saturat de Romania'',este un dobitoc din Zau de Campie-jud. Mures si este var primar cu ticaloasa avocata,membra Alde-Steluta Cataniciu.Taci ******** din gura cu securismele tale !!!!

    raspunde comentariului
   • baba cekista

    16 iunie 2017 16:46

    Bre cutare, pupa-n chelie pe acest jalnic personaj, acest metec de doi-bani cu gura plina de otrava de import vest !

    raspunde comentariului
    • Esti aceeasi persoana

     17 iunie 2017 11:18

     lipsita de un minim bun simt! Aici se comenteaza articolul, nu se insulta ziaristul! Te-ai racorit? Ia-ti acum pastilele. Bine ti-ai ales nickul!

     raspunde comentariului
  • marcu

   16 iunie 2017 12:18

   adevar graiesti

   raspunde comentariului
 • dan paun

  16 iunie 2017 9:52

  O pertinenta analiza !

  raspunde comentariului
 • Gogu

  16 iunie 2017 9:07

  Corecta analiza! L-ai uitat pe Valcov,penalul care a ajuns,dat afara din partid ,"eminenta cenusie"!!??...

  raspunde comentariului
 • Handicapatule

  16 iunie 2017 9:06

  M-ai pierdut dupa primele randuri, bolovane. Vrancea nu e in REGIUNE, care e o EUROREGIUNE, cretintz. In care UE Romania e cea mai saraca, inapoiata si fara viitor tzara, si datorita celor ca tine. Nimeni nu moare de foame in nicio EUROroregiune, idi - asta a fost ca sa vi-i bage pe gat dupa ce rusii au blocat-o, cu sprijinul maerelui barbat olan tradator al Romaniei - deoarece are grija UE de ei prin program speciale. alimentele sunt asiguate nu vreo multinationala vreun oras ceaushist dezvoltat de comunisti ca clujul, timisoara ori iashiul care in interbelit era ocupat de jidani pe linga faptul ca era minuscul macar avea tramvai! iar olutza e din cea mai rosie euroregiune care te-a facut pe tine subinginer prorus fara sa stii. Incaltea Moldova a fost un stat care a existat jumatate de mileniu in care s-au oploshit muritorii de foame din transilvania impadurita si la mijloc despartita sute de ani la rand. Evident cretinetz ca in slatina rusii au un interes - cum si basescu - detinand combinatul ceausist care fabrica aluminiu OLTENE tradator.

  raspunde comentariului
  • Ei, bunicutzo, bunicutzo!

   16 iunie 2017 14:19

   Te dai smechera si mai ataci inca o data! Razbate atata rautate din poliloghia pe care ai postat-o, te-ai racorit macar? Acuma du-te si ia-ti pastilele! Si zi "Doamne, iarta-ma!"

   raspunde comentariului
   • Ala

    17 iunie 2017 11:34

    Nu-I asa ca prostia nu te doare, pastilatule ?!? Altceva nu mai stii, papagal de doi-bani angajat pe post de cotarla rabiata ... mars la cotetz, javreto, ca vin hingherii si te eradicheaza beleregule !

    raspunde comentariului
  • fata morgana

   16 iunie 2017 11:08

   Iti trebuiesc multe eforturi si rabdare ca sa poti citi si intelege ce a scris tovarasul acesta. Exprimarea este atat de ilogica incat stai si te intrebi, chiar e limba romana?

   raspunde comentariului
   • CHARLIE

    16 iunie 2017 15:38

    Cei care au greutati de a citi si a INTELEGE articolul de mai sus sa se duca la liceul in care au fost prezenti nu invatat si sa-si ceara banii inapoi! Daca nu e scris in lozinci simpliste e greu de digerat! Asta este ca si altii din sleahta lui Dragnea!

    raspunde comentariului
  • victoraggio

   16 iunie 2017 10:23

   De ce nu citesti tu gazetele PSD si ne lasi pe noi in pace ?????

   raspunde comentariului
   • salbaticiuni futute din transilvanii imparoshate satanic, care va batet joc de orice in media unui avorton statal fara viitor pe lume

    16 iunie 2017 18:50

    bey handi fara tzara, nume, lege, ori vreun Dumnezeu pe lume, boriti de comunism intr-un neant, aratati-mi in care tzara ai sa vezi asemnea defaimare in interiorl aceluiasi stat! o bataie de joc, nu la subsol, ci in ziar, vedeo si audio! in niciun stat civilizat si in nicio tzara europeana nu ai sa vezi un asenea gunoi in media care arunca legal cu ***** in bucati consistente din tzara, din vagauna lui satanica in care l-a fatat ma-sa! Asta-i razboi.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design