Au făcut din boi miniștri! | OPINIE

de Grigore Cartianu , 16 iulie 2017 - stire actualizata la ora 08:17, 16 iulie 2017
Grigore Cartianu

Niciodată nu s-a acumulat atâta prostie într-un guvern al României cât în Cabinetul Dragnea 2! Niciodată!

Liviu Pop e cu „genunchele“ și cu „bacaloreatul“, uneori „bacaloriatul“. Carmen de la Teleorman citește 1.600.000 de euro – „un mi­lion șase sute de ieuro“ (și asta, în orice „interval oral“!). La tribuna ONU, Olgu­ța francofona transformă „piața muncii“ în „mersul tramvaiului“ și vorbește engleza ca baba Safta de pe uliță. Cuc de la Transporturi, paiața lui Bădălău de la Giurgiu, inspiră șmecherie și respiră prostie. Premierul Tudose zice că și-a luat doctorat doar pentru el, plagiatul nu contează. Iar Daea e cu oaia.

Bine, măcar, că Ana Birchall a fost „ejaculată“ (vorba lui Vanghelie) după Guvernul Dragnea 1, altfel ar fi continuat să fie impresionată de Liviu Rebreanu în romanul “Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război“, spre disperarea postumă a lui Camil Petrescu.

Când deschide gura Petre Daea, gândul îți zboară la un alt ministru al Agriculturii: celebrul Romulus Zăroni, din Guvernul Petru Groza (1945-1948). La o întrunire a activiștilor partidului, vrând să-i facă un compliment unei tovarășe arătoase, i-a scris pe un bilet: „Sînteţi unsoare. Maţ fermecat“. Voia să-i transmită ceva infinit mai delicat - „Sînteţi un soare. M-aţi fermecat“ -, dar nu i-a ieșit.

Altă întâmplare: la o ședin­ță a Consiliului de Miniștri a venit cu un pantof maro şi unul negru. Petru Groza l-a trimis acasă, de unde a venit la fel. „Am găsit tot unul negru şi unul maro, dar invers“, a explicat ministrul.

Zăroni l-a inspirat și pe Păstorel Teodoreanu când a scris: „Caligula Imperator /
A făcut din cal senator! / Domnul Groza, mai sinistru, /
A făcut din bou – ministru!“.

Nu încape îndoială că pe Păstorel l-ar fi inspirat și actualul ministru al Educației, Pop Liviu Marian (PLM). „Genunchele“ a demonstrat că știe și geografie („județul Târgoviște“, nu Dâmbovița), și istorie (în CV-ul său scria că a predat la Liceul „Anghel Saligni“, nu Saligny). Dar „Genunchele“ are posibi­lități nebănuite.

Recent, la Digi 24, a oferit un dialog memorabil atât prin nivelul de gândire, cât și prin cel de cunoaștere a limbii române.

MODERATOR: „Este ade­vărat sau fals că educaţia este gratuită în România?“

LIVIU POP: „Pentru copil e gratuit, copilul nu plăteşte nimic. Plăteşte statul şi părintele“.

„Plătește“, că „e doi“! Cât privește gratuitatea, e clar: pentru copii, în regimul PSD, nu doar manualele sunt gratuite, ci și mâncarea, și îmbrăcămintea, și medicamentele, și transportul în comun... totul! Păi, ce, plă­tesc copiii? Plătesc părinții!

Și pentru ca impostura să fie totală, aflăm că „Genunchele“ cu „bacaloreat“ face acum și doctorat. La Poliție. Ordine publică și securitate națională, cum îi stă bine unei loaze. Are și bursă, să nu scoată bani din buzunar. Dacă ești doctor, ești tare. Dottore!

Prostia are deja tradiție la Ministerul Educației. Nu de mult, un alt ministru PSD, Remus Pricopie, ne-a po­vestit, tot la Digi 24, că întemeietorii Romei, Remus și Romulus, au supt într-un cuib de vulpe. Auzi: au supt de la vulpe! Auzi: vulpea stă ca pasărea, în cuib, nu în vizuină!

Părăsind un pic Guvernul, merită să consemnăm și alte mostre de inteligență. Fostul deputat Mitică Dragomir, alergând în zigzag printre propriile dosare, ne-a pus în gardă: „În România e mai rău decât pe vremea lui Lenin și a lui Stalin! E mai rău decât pe vremea Uniunii Sovietice! Procurorii m-au nenorocit! Mi-au pus se­chestru și pe pensie!“.

În acest context, sociologul de casă al PSD, Ma­rius Pieleanu, asociază două cuvinte în mod periculos: „Dragnea“ și „condamnat“. Iată: „Dacă Liviu Dragnea scapă de problemele pe care le are în justiție, este condamnat să fie președintele României!“. Ah, ne-am liniștit: condamnat să fie președinte… așa cum, tot în sondajele Pieleanului, au fost condamnați și Năstase, și Geoană, și Ponta…

Dar cine vine pe turnantă? Gelu Vișan! Ăsta ne înspăimântă de-a binelea: “Știți cine a mai declanșat lupta anticorupție, în istorie? Stalin, Ceaușescu și legionarii! Și sub pretextul ăsta au nenorocit oameni. Acum se întâmplă la fel“. Noroc că luptă Geluțu cu anticorupția…

Pentru atmosferă, să punctăm și două perle mediatice. Titlu la Realitatea TV: „Soros tace agresiv“. Mai grav: Moșu’ și doarme agresiv!

Mirela Voicu, Antena 3: „George Maior este actualul ambasador al Statelor Unite în București... ăăăăă, în America“. Bine că a rectificat, altfel am fi crezut că americanul Maior e amba­sador la București, când toată lumea știe că el activează la Wa­shington! 

Comentarii

 • romulus

  16 iulie 2017 8:01

  Din pacate oamenii de valoare din tara noastra vad cine este acum la conducerea politica si din aceasta cauza refuza constant sa se amestece in acest putregai de incultura si prostie.Ne mai punem intrebarea de ce este astazi tara in acest hal de nedescris si mai ales unde vom ajunge ?

  raspunde comentariului
 • ion

  15 iulie 2017 21:16

  gregoar cu al sau iq de neegalat a plecat la vanatoare de greseli dar uita ca el este o mare greseala.

  raspunde comentariului
  • Rica Zmardoi @ ion de la raion

   15 iulie 2017 22:01

   Ivane , iar scoti bostanul putrezit din turbinca , te gadila ceafa ?

   raspunde comentariului
 • @ Paiu ( facebook )

  15 iulie 2017 11:48

  Stelica , vezi-ti barna din nas , un slujbas mediocru care imparti galeti rosii cu scrumbii alterate tu esti . Vezi ca nu postazi in " Evenimentul Zilei " sau " Cotidianul " unde prostiti prostii , ciocu mic si joc de glezne ca o primesti in mufa decisiv , slugoiule ! Dispari !

  raspunde comentariului
 • israelian

  15 iulie 2017 9:52

  Vai de mama voastră ce politică externă aveți față de ruși și americani.Titulescu se întoarce în mormânt de proști ce sunteți.Adică 2 din PIB pentru rachete când PUTIN râde de voiDacă vrea, cu 300 de tancuri intră prin Galați și în 2 ore e la Buc. și la....Cotroceni!NU-i bai că voi ați comandat 150 de aparate de aer condiționat la NEPTUN unde vin demnitarii ,dar la spitale unde stau mamele voastre bătrâne și bolnave....ioc!! Își fac vânt cu evantaiul ca și la Casa de Pensii unde merg pentru că tot numai taxe au de dat.O SĂ VĂ BATĂ DUMNEZEU PE TOȚI1

  raspunde comentariului
  • israelian

   15 iulie 2017 10:57

   Sunt israelian cum e Papa eschimos , mint de sting si indrug verzi si uscate in presa romaneasca . Spal nadragii si pufoaica in Nistru , le-am legat cu o sarma de o salcie sa se inmoaie si ma bronziez niud si siexy in timp se cloncanesc tastili . Di ivantai nu-i nivoie , a inseput sa piste un vantisior , am si doua undise pi rau , poati pica un biban ca-mi canta grierii in burdihan di foame , cu stievie ie dilicios ....mmmmmmm... Disiara aviem intrunirie la Raionul Tiraspoli , imi fac o baita sa nu miros a paci si ma dieparazitiez cu vasilina di tanc , prieventiv ......

   raspunde comentariului
 • israelian

  15 iulie 2017 9:43

  Mie mi se pare că boii deja se scriu cu trei de i și tot nu agunge!

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  15 iulie 2017 6:52

  Ma interesează, cei numiți de domnul Cartianu, în articolul sau monumental, AU DOSARE PENALE .???, Daca nu, MERITA posturile pe care le ocupa

  raspunde comentariului
 • UBAFCA

  15 iulie 2017 6:50

  Caligula imperator, si-a făcut calul senator iar BĂSESCU mai sinistru si-a făcut IAPA MINISTRU !!! , .Hai, hai, hai !

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  14 iulie 2017 17:24

  TARICEANU- AGENT AL SPIONILOR MAGHIARI. Presedintele Basescu a confirmat ca C.P.Tariceanu a fost racolat de spionul RE= RUDAS ERNO, fost sef al spionajului maghiar din Romania. Inainte de 1990, expulzat de Ceausescu si retrimis de Budapesta in Romania imediat dupa 1990. Spionul RE a intrat in atentia UM anti-KGB 0110 inca din 1982, pe cand era la Consulatul Ungariei din Cluj si alimenta cu materiale revizioniste pe Laszlo Tokes si Szocs Geza. In 1985, RE a fost prins cu materiale antiromanesti si expulzat. Dar dupa 1989, RE a revenit in tara noastra si a continuat sa spioneze, pastrad o legatura foarte apropiata cu premierul C.P. Tariceanu=T., despre care au relatat generalul SRI Dorel Rogojan, generalul Victor Neculicioiu, fostul sef al UM0110 si colonelul Rusan, seful serviciului Filaj al SRI. Cunocand pasiunea lui T si intuind ca poate deveni premier, spionul RE a infiintat cu T,in 2003, firma MOTORCYCLES de import de motociclete DAVIDSON. Importator-T si Exportator- RE. Din clipa aceea, in comertul cu INFORMATIILE clasificate, rolurile s-au schimbat Exportator-Tariceanu si Importator-RE. Vedeti pe net aceasta poveste cu ,,adevaratul liberal,, tradator.

  raspunde comentariului
 • Costin Stefan

  14 iulie 2017 17:20

  Tocmai de aceea insist ca ziaristii patrioti sa intocmeasca LCA= LiISTA CANDIDATILOR APTI pentru viitorul Parlament, cu oameni integri si competenti- am zis- cum este de exemplu Catalin Avramescu.

  raspunde comentariului
 • CHARLIE

  14 iulie 2017 17:02

  La ce liceu a invatat D-nul Pop. Nu stiu ca "e" "boi" fiindca exista si alte vite. Poate ca de Mangalita 1 Ei reprezinta adevarata fata a Balcanului! Prostimea conduce!

  raspunde comentariului
 • Dan Plesoianu

  14 iulie 2017 15:58

  Astept cu sufletul la gura sa apara partidul care sa aiba in programul declarat - in afara de lupta impotriva coruptiei, asa cum are USR - si initiative cum ar fi eliminarea pensiilor speciale, desfiintarea academiilor si doctoratelor de politie si SRI, controlul fabricilor de diplome, si, nu in cele din urma, finalizarea retrocedarilor. Acestea sint problemele majore ale tarii, si cred ca un astfel de partid, care are curajul sa spuna ce ne doare, ar trebui sa aiba mare trecere la public. Daca nu va fi asa, atunci ne meritam soarta, si raminem un neam de nimic !

  raspunde comentariului
 • Cruela

  14 iulie 2017 15:51

  Pentru Radulescu si Petrache cum va permiteti sa insultati un om pentruca ii face de ras pe boii din conducerea acestei tari. ?Mirositi a "praf si pulbere "pesedista.Articolul este exceptionalAstia sunt boii care ne conduc

  raspunde comentariului
 • Remus

  14 iulie 2017 15:49

  Radulescu Nicolae, ești un spam nenorocit, hazna umpluta cu ***** psd-ist.

  raspunde comentariului
 • Crueka

  14 iulie 2017 15:49

  Pentru Radulescu si Petrache cum va permiteti sa insultati un om pentruca ii face de ras pe boii din conducerea acestei tari.Mirositi a "praf si pulbere "pesedista.Articolul este exceptionalAstia sunt boii care ne conduc

  raspunde comentariului
 • Dediu Ionică

  14 iulie 2017 14:01

  De când avem democrație, nu contează dacă cei care ne guvernează sunt deștepți sau proști, românul de rând pierde constant. Nu a contat orientarea politică doar spolierea țării. Nu avem motiv de admirație sau stimă nici față de presă TOATĂ E ASERVITA ALTOR INTERESE, de cele mai multe ori străine sau în cel mai bun caz nelegale. Așa că nu vă credem pe nici unul indiferent cine sunteți sau din ce structură faceți parte.

  raspunde comentariului
  • Oceny haraso

   14 iulie 2017 14:13

   Ionica Daddy , crede in tine , ai sanse -daca citesti atent articolul - sa devii ministru , dimineata incaltate cu un pantof negru si unul maron ca Zaroni , mat fermecat !

   raspunde comentariului
 • tiu

  14 iulie 2017 11:32

  Comentariu de om prost fara cultura si mai ales cunosterea istoriei tzarii!

  raspunde comentariului
  • @ tiu tiu tiu

   14 iulie 2017 12:18

   Daca-ti zicea altcineva te-ai fi suparat , tu nu cunosti nici macar istoria Transnistriei sau a asa -zisei si autointitulatei RMN , nu mai comenta , cumpara-ti alt claxon sa faca tiu-tiu , asta e vuvuzea deteriorata de speriat ciori ! Tiu , tiu , tiu , tiu , la o parte .......... Dispari ! Panimaesi ?

   raspunde comentariului
 • tiu

  14 iulie 2017 11:32

  Comentariu de om prost fara cultura si mai ales cunosterea istoriei tzarii!

  raspunde comentariului
 • tiu

  14 iulie 2017 11:32

  Comentariu de om prost fara cultura si mai ales cunosterea istoriei tzarii!

  raspunde comentariului
 • Gregoar Betivan

  14 iulie 2017 10:21

  Mai sinistru boulean ca acest Gregoar rar mi-a fost dat să găsesc pe planeta Terra. Păi să vină delegația străină în vizită la redacția Adevărul și tu, ca să pari un fel de erudit cu gâtul ros de traistă, te recomanzi Gregoar Ecrivan?! Păi ce-ai făcut mă nene? Ai făcut daună totală limbii române! Păi cât de cretin mă nene trebuie să fii să scoți așa ceva pe gură? Dealtfel lichelismul lui Gregoar se cunoaște după cum l-a atacat pe răposatul Patriciu, după care a purces in ai da limbi prin părțile moi! Și i-a dat ani de zile.... poate îi mai dă ș-acum! RUȘINE GREGOAR, RUȘINEEE....

  raspunde comentariului
  • Ghita Bizonu'

   14 iulie 2017 15:08

   Boulean? Nut ... hibrid cu un omnivor

   raspunde comentariului
  • Constantin Moldovean Tiraspol

   14 iulie 2017 11:45

   Postarea de mai sus imi apartine , denigrez la greu tot ce-i romanesc si incerc sa destabilizez institutiile statului roman pentru a creea haos si confuzie . De peste 3 ani imi incropesc pensia mizerabila cu copeici din postari ordinare in presa romaneasca , vine iarna si o sa fie greu sa ma descurc de hleb , samagon si mahoarca . Sunt mascariciul propagandei staliniste in Romania , sefii s-au dezis de mine si ma cauta sa-mi taie aratatorul de la mana dreapta sa nu mai postez . Postez conspirat , cu zeci de nick-uri sunt prostovanul de serviciu in " Adevarul " cand postez sub pseudonimul KHALIDASSA , in " Cotidianul " apar sub nick-urile JE SUIS RARINCA Stelu , " Cata " , " Gelu " , " Taranul " , " Tiaso " , " KHALIDASSA " , " Dxx " , " Malagamba " etc ......Cititorii stiu ca tastez din sediul de pe str. Manoilov din Tiraspol , sunt prezent cu comentarii hazlii si in " Pagina de Rusia " unde sunt pus in genunchi de romani sa le cant la flautul zbarlit cu gusa ! Nu ma potolesc , continui , imperturbabil , sa ma fac de ras , sunt cel mai talamb troll din Europa de Est ! Slava Stalin ! P.S ----Grigore Cartianu este o tinta a noastra , a mancurtilor flasnetari postaci de pe malul stang al Nistrului , prea le zice bine si da dovada de verticalitate , trebuie sa-l denigram si sa-l improscam cu noroi ca sa ne ajutam tovarashii de la PSD-ALDE , prietenii stiu de ce .....!

   raspunde comentariului
 • centrix

  14 iulie 2017 8:39

  Nu este vina prostului ca este pus sus. Este vina desteptilor care nu stiu ca prostii trebuie pacaliti pentru ca sa creada ca fac bine fara sa inteleaga problemele complicate si cu bataie lunga. Lipsa de discernamant lasa prostului numai credinta, cu decizii dupa o statistica a clevetelii cu vecinii, la TV sau pe internet. Simularile pe care si le creeaza dupa modelele lor rudimentare ale lumii duc la soluti grotesti, valabile poate doar cateva zile, dupa care realitatea isi arata coltii. La noi prostii au ajuns sa se teama de destepti ca i-ar fura mai mult decat ar pierde fiind condusi de destepti. Prostul are incredere numai in ceea ce vede acum si aici, si daca vede pensii si ajutoare sa stea prost nu trebuie sa se mai oboseasca, numai sa se inmulteasca, ceea ce ii face si placere. Daca prostul ar muri de foame, ar incerca sa se mai destepte. Daca tara e bogata si risipa pe prostie e mai mica decat bogatia naturala, starea de prostie creste pana la limita posibila, mai ales ca intretinerea unui prost este mai mica decat intretinerea unui destept cu pretentii. Marcarea teritoriului, eliminarea sau expulzarea varfurilor face perenitatea animalica a prostiei. Pana la un cataclism neasteptat, care va face selectia viitoarei generatii de prosti.

  raspunde comentariului
  • centrix

   14 iulie 2017 8:48

   errata La noi prostii au ajuns sa se teama de destepti ca i-ar fura mai mult decat ar pierde fiind condusi de - prostii lor. Marcarea teritoriului, eliminarea sau expulzarea varfurilor - fac - perenitatea animalica a prostiei

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design