Miodrag Soric: Putin şi revoluţia din octombrie | ANALIZĂ DEUTSCHE WELLE

de Deutsche Welle , 07 noiembrie 2017 - stire actualizata la ora 18:24, 07 noiembrie 2017
Miodrag Soric: Putin şi revoluţia din octombrie | ANALIZĂ DEUTSCHE WELLE

Revoluţia din octombrie nu a avut loc niciodată sub forma care ne-a fost prezentată şi a fost de la început o minciună. Dar şi liderii de azi ai Rusiei se feresc de adevăr şi adaugă minciunilor vechi una nouă.

fericitul Augustin ne învaţă că e mai bine să pierzi fiind de partea adevărului decât să câştigi cu minciuna. Minciuna lui Lenin despre comunism, despre postulata viaţă mai bună a ţăranilor, muncitorilor şi intelectualilor, a câştigat în toamna anului 1917. În cele din urmă, toate acele promisiuni s-au dovedit a fi doar vorbe goale, a scris Miodrag Soric pentru DW. Acesta arată că marxism-leninismul a devenit "opiu pentru popor", a justificat crima, raptul şi nenumărate alte delicte comise în numele unei ideologii. Liderii comunişti au distrus viaţa normală a multor generaţii. Au ucis nenumărate milioane de oameni, au făptuit cea mai mare prigoană împotriva creştinilor din întreaga istorie a omenirii. Aşa-numita revoluţie din octombrie a fost o catastrofă care a marcat întreg secolul al XX-lea.

Legendele istoriografilor bolşevici

Istoriografii bolşevici au avut mult timp la dispoziţie pentru a cosmetiza revoluţia din octombrie, transformând-o într-un eveniment care nu a avut loc niciodată în forma prezentată de ei - anume o ridicare în masă împotriva guvernului provizoriu. În realitate, pe 7 noiembrie 1917, notabilităţile din Sankt Petersburg s-au dus la teatru pentru a-l auzi cântând pe marele Feodor Şaliapin. Alţii stăteau la coadă în faţa magazinelor pentru a cumpăra făină sau zahăr la suprapreţ. Oamenii simpli din Rusia erau preocupaţi în faza finală a Primului Război Mondial de supravieţuire, de pe o zi pe alta. Orice ar fi făcut ruşii în acea zi, în marea lor majoritate erau sătui de război, dezamăgiţi de politică şi nu voiau să audă nimic de bolşevici. În schimb, Troţki şi Lenin voiau să ajungă neapărat la putere, cu orice mijloace. Concomitent, nimeni nu apăra guvernul provizoriu. Era o democraţie lipsită de apărare! Şi, uite aşa, blestemul şi-a urmat cursul.

Comentariul integral poate fi citit aici.

Comentarii

 • Joaquin Murieta

  14 noiembrie 2017 17:02

  Capitalismul ucide ! Daca in 1945 aviatia Americana ar fi aruncat asupra Hiroshimei Blestematul sistem capitalist inuman si blestemata economie de piata in locul bombei atomice orasul ar fi fost complet distrus si nu ar fi putut fi locuit nici azi.

  raspunde comentariului
 • Joaquin Murieta

  09 noiembrie 2017 23:48

  Capitalismul ucide ! Daca e mai bun capitalismul sau socialismul vom afla dupa ce vom ucide toti capitalistii. Singurul capitalist bun este capitalistul mort. Capitalistul pe care nu l-ai ucis te ucide el pe tine. Toti capitalistii sunt de rasa Germanica pretins "superioara". Nu exista capitalisti Romani, Rushi sau Chinezi. Blestematii Angloi-Saxoni si alti ticaloshi de rasa Germanica impun lumii prin teroare Blestematul sistem capitalist Anglo-Saxon inuman.

  raspunde comentariului
  • Verde

   12 noiembrie 2017 19:46

   Mai Nene Joaquin.....EU am trait in comunism si il detest! De CE nu pleci tu in Cuba say coreea de nord daca iti place ASA de mult?!

   raspunde comentariului
   • Joaquin Murieta

    13 noiembrie 2017 2:32

    Ai trait in comunism si vei muri ucis de blestematul sistem capitalist Anglo-Saxon inuman pentru ca pentru capitalisti toti de rasa Anglo-Saxona esti si tu ca noi toti un "inferior" de "rasa Latina". Blestematii Anglo-Saxoni spun si despre tine. "Gunoiule Latin viata ta nu valoreaza pentru mine nici cat glontul pe care il voi cheltui ca sa te ucid". Mohicanii au fost deja exterminati. Acum e randul Romanilor numiti de Anglo-Saxoni "inferiori" de "rasa Latina". 2 000 000 de Romani au pierit deja si macelul continua cu fiecare disperat care se sin-ucide nemaiputand suporta shomajul. Daca Ceaushescu ar fi reprimat revolutia ucigand toti Timishorenii ar fi pierit totushi mai putini Romani decat a ucis deja blestematul sistem capitalist Anglo-Saxon inuman. Daca Rushii invitati de Iliescu ar fi ocupat Romania ei ar fi salvat viata celor 2 000 000 de Romani ucisi deja de blestematul sistem capitalist Anglo-Saxon inuman si a multor altor Romani caci macelul continua si va continua cat timp va mai fi chiar si un Roman in viata.

    raspunde comentariului
 • eugen raduca

  09 noiembrie 2017 0:45

  asa cum zice autorul , lenin si cu trotsky au vrut sa puna mina pe putere...******* au incercat prin comunism si au esuat,,,au reusit prin capitalism multumita luminatului popor american....tot prin crime si abuz .......

  raspunde comentariului
 • Kuminecaturile Gemene

  08 noiembrie 2017 4:12

  Asa, noroc ca drept credinciosii Imparatiei Kurcubeului din ziua de azi au cea mai mare si tare armata sa le apere ochiul marro din fundul piramidei. Adevarul ecce ca doar pizderii adevarati pot lovi unde doare, franjurii arianusului ecce vulnerabilitatea legendara a omului superior, sugacii taristi erau mici copii, exact ca Putintelul din ziua de azi...

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design