24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăLifestyleCada freestanding sau incorporata: Care este cea mai potrivita pentru tine?

Cada freestanding sau incorporata: Care este cea mai potrivita pentru tine?

Accesoriile pentru baie au parcurs un drum lung in ultimele decenii. Cazile au trecut de la a fi un dispozitiv pur functional, la capacitatea de a fi punctul focal al unei bai. De fapt, exista atat de multe optiuni – frumoase, elegante si practice, incat poate fi greu sa alegi ce este potrivit pentru tine. Iti plac curbele expuse ale unei cazi freestanding? Sau preferi designul cu economie de spatiu al unei cazi incorporate?

Cada freestanding

Cada freestanding de la goodbath.ro este o cada care este finisata pe toate laturile si este capabila sa stea singura. Deseori, cazile freestanding arata mai degraba ca un mobilier de decor in baie decat un accesoriu propriu-zis, desi functioneaza in acelasi mod ca si cada incorporata. Exista zeci de modele, extrem de frumoase, care vor da un plus de valoare oricarei bai.

Cada incorporata

O cada incorporata (inclusiv stilul drop-in) este o cada care este neterminata pe cel putin doua fete (dar terminata pe marginea superioara), si trebuie instalata pe un perete sau intr-un spatiu pentru cada preconstruit. Dupa cum reiese din numele lor, aceste cazi trebuie sa te integreze perfect cu design-ul baii.

Comparatie intre o cada freestanding si o cada incorporata

Cost – Acest lucru depinde in intregime de design-ul cazii, de materialele pentru cada si robinetul ales. Cazile freestanding erau, in trecut, accesorii scumpe pe care putini si le permiteau, dar mai recent au devenit mult mai accesibile. Suprafata pentru o cada incorporata poate fi costisitoare si cu siguranta poate contribui la costul total al dispozitivului, in timp ce cada freestanding nu necesita un spatiu suplimentar. Totusi, instalatiile sanitare pot fi mai scumpe pentru cazile freestanding, deoarece ar putea sa se miste si ar fi mai greu de ascuns decat instalatiile pentru cazile incorporate.

Cazile freestanding ocupa mai mult spatiu in baie decat cele incorporate, datorita spatiului necesar din jur.

Flexibilitate in plasare – Cazile freestanding au un mare avantaj fata de cele incorporate, in ceea ce priveste acest aspect. Datorita finisajului complet al acestora, cazile independente pot fi amplasate oriunde – chiar si in centrul baii, daca se doreste acest lucru. Cazile incorporate sunt constranse de colturile din baie.

Impactul decorativ – Acest lucru ar putea fi controversat, in functie de esteticul personal al fiecaruia, dar cazile freestanding castiga prin natura capacitatii lor de a avea un impact vizual puternic. Stand singura, nici un aspect al cazii freestanding nu “se amesteca” cu restul baii, ceea ce o face cu usurinta punctul focal al intregului spatiu din baie.

Spatiu de depozitare – Deoarece o cada freestanding arata perfect atunci cand are mult spatiu in jur, accesul la prosoape si accesorii de baie este in mod normal compromis. Evident, se pot instala in apropiere suporturi, sau se pot folosi tavi pentru cada. Dar, in general, cazile incorporate castiga aceasta categorie.

Factor de stil – Aici este remiza, in functie de aspectul pe care il urmaresti. Cazile incorporate pot fi proiectate cu orice tip si stil de materiale, ceea ce inseamna ca ele pot fi personalizate pentru a se potrivi cu design-ul. Cazile de tip freestanding, la randul lor, sunt disponibile intr-o varietate de dimensiuni, forme si stiluri (vintage sau design modern), avand o nota mare in ceea ce priveste factorul de stil.

 

Cele mai citite

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

„Pufu” de la RAR, pus pe pilotul automat al sforarului șef Mîndrescu

Directorul general al Registrului Auto Român (RAR), agronomul Mihai Alecu „Pufu”, este doar o marionetă a sforarului șef al Ministerului Transporturilor, secretarul de...

Alege cosmeticele și accesoriile hoteliere premium, special create pentru confortul oaspeților tăi!

În industria hotelieră, detaliile fac diferența. De la amenajarea camerei până la serviciile oferite, fiecare element contribuie la experiența generală a oaspeților. Un aspect...
Ultima oră
Pe aceeași temă