24.2 C
București
joi, 30 mai 2024
AcasăLifestyleAlegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă

Alegerea rochiei de mireasă în funcție de siluetă

Găsirea rochiei de mireasă perfecte nu este niciodată simplă. Aceasta trebuie să se potrivească atât personalității și siluetei celei care o va purta, cât și cadrului în care se va desfășura marele eveniment.

De aceea, pentru a răspunde cât mai bine tuturor pretențiilor, este recomandat să se achiziționeze din timp rochia de mireasă. Pe parcurs pot fi apărea mici modificări însă acestea nu vor crea vreun disconfort deoarece majoritatea magazinelor de rochii de mireasă oferă și servicii post-vânzare, precum retușuri sau adaptare a modelului.

Tipul de siluetă – un factor care influențează decisiv alegerea

În mintea oricărei femei, nunta perfectă prinde contur încă din copilărie. Însă, de cele mai multe ori, rochia de mireasă mult visată se poate dovedi o alegere neinspirată, care nu reușește să evidențieze frumusețea formelor feminine și nici să ofere sentimentul de unicitate dorit.

Pentru a garanta succesul unei apariții memorabile este recomandat să se țină cont de următoarele:

●       Silueta tip măr are nevoie de o rochie care să-i definească talia și să camufleze șoldurile voluminoase. În acest sens, sunt ideale modelele de rochii de mireasă tip A sau cele stil Empire.

●       Silueta tip pară trebuie pusă în evidență cu ajutorul unor rochii de mireasa printesa cu talie înaltă, acestea având avantajul că oferă un echilibru între partea superioară a corpului și cea inferioară. Sunt de evitat rochiile mulate, precum și modelele prea voluminoase în partea de jos.

●       Silueta tip clepsidră este complimentată de orice model de rochie. Pentru o apariție memorabilă sunt recomandate rochiile de mireasă stil sirenă, dar și rochiile de mireasă simple, cu detalii rafinate, vor oferi eleganța dorită.

●       Silueta tip căpșună cere o rochie care să mascheze umerii lați și să accentueze finețea taliei. Astfel, rochiile de mireasă ideale sunt cele cu mâneci mulate, ușor fluide în partea de jos.

●       Silueta dreptunghiulară, care are umerii, talia și șoldurile cu dimensiuni apropiate, arată foarte bine într-o rochie în A, cu detalii deosebite în zona taliei.

Înălțimea – un alt aspect important

Nu doar forma corpului are o importanță mare, ci și înălțimea. Astfel:

●       femeile scunde ar trebui să își îndrepte atenția către rochii care alungesc vizual silueta, cum ar fi cele stil Empire, cele A-line cu decolteu bărcuță sau cele cu corset;

●       femeile înalte, pe de altă parte, este recomandat să opteze pentru modele de rochii de mireasă simple, nu foarte bogate în detalii.

Caracteristicile unei rochii de mireasă perfecte

Este important ca rochia de mireasă să fie aleasă în funcție de tipul siluetei și de înălțime, însă nu doar acești doi factori garantează reușita. Un alt lucru vital este reprezentat de confort, iar în acest sens contează atât materialul din care este fabricată rochia, cât și croiul.

Un material de înaltă calitate și un croi impecabil vor face ca orice rochie, indiferent că este vorba de una stil sirenă sau de o impresionantă rochie în stil prințesă, să garanteze o apariție memorabilă.

Tot în ceea ce privește confortul, un rol deosebit îl poartă și trena. Dacă aceasta este fixă este posibil ca pe parcursul nopții să creeze disconfort. Astfel, este recomandat să se opteze pentru rochii de mireasă cu trenă detașabilă care, pe lângă faptul că vor oferi mai multă libertate de mișcare și eleganță, vor face ca viitoarea mireasă să fie în pas cu ultimele tendințe de modă.

Vera Sposa – o selecție de rochii de mireasă deosebite, create de designeri renumiți

Vera Sposa este locul ideal pentru cea mai sensibilă alegere din viața unei femei. Compania a selectat pentru miresele anului 2019 cele mai elegante modele de rochii de mireasă. Acestea au prețuri competitive și răspund chiar și celor mai exigente dorințe.

Rochiile de mireasă din noua colecție sunt expresia celor mai rafinate detalii și țesături, purtând semnăturile unor case de modă prestigioase cum ar fi Galia Lahav, Martha Blanc by Rosa Clara, San Patrick 2019, White One 2019, La Sposa 2019 sau Demetrios.

Fiecare model reflectă calitatea înaltă a materialelor utilizate și cucerește prin linii ireproșabile, ornamente delicate, cusături perfecte și detalii exclusiviste.

Astfel, indiferent de alegerea făcută, există certitudinea potrivirii perfecte între rochia aleasă și cea care a poartă, fapt ce poate însemna un singur lucru – în ziua cea mare toată atenția va fi îndreptată către frumoasa mireasă!

 

Cele mai citite

Scandal uriaș. Iulian Dumitrescu vrea să transforme stațiunea Breaza în groapa de gunoi a județului Prahova

Locuitorii stațiunii Breaza din județul Prahova sunt în pragul unei revolte fără precedent, din cauza faptului că în centrul localității baronul de Prahova...

Guvern: Salariile pe luna iunie ale angajaţilor de la Şantierul naval Damen Mangalia sunt bugetate

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Mihai Constantin, a declarat joi că salariile pe luna iunie ale angajaţilor de la Şantierul naval Damen Mangalia sunt...

Cum să ai un birou eco-friendly? 3 sfaturi și recomandări

Un birou eco-friendly presupune utilizarea produselor reciclate sau prietenoase cu mediul, ceea ce duce la reducerea semnificativă a emisiilor de carbon și a deșeurilor....
Ultima oră
Pe aceeași temă