13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăLifestyleAlain Delon, omagiu actriței Romy Schneider

Alain Delon, omagiu actriței Romy Schneider

“Cei care au iubit-o şi încă o iubesc să se gândească la ea. Mulţumesc”, a scris Delon pe pagina de efemeride al ziarului ‘Le Figaro’, amintind că ‘Rosemarie Albach-Retty, cunoscută ca Romy Schneider’, ar fi împlinit la 23 septembrie, 80 de ani.

Actriţa, născută la Viena şi care a primit naţionalitatea franceză după ce şi-a desfăşurat o bună parte din carieră în Franţa, a murit la 29 mai 1982, la domiciliul său din Paris.

Alain Delon şi Romy Schneider s-au cunoscut în timpul filmărilor la ‘Christine’, de Pierre Gaspard-Huit, în 1958.

Revista ‘Marie Claire’ aminteşte că prima impresie între cei doi nu a lăsat să se întrevadă o relaţie amoroasă.

“Este frumoasă, dar foarte capricioasă şi plictisitoare”, a spus atunci actorul, reproşându-i că nu vorbeşte bine franceza.

Delon avea 23 de ani iar Romy 20 şi s-au logodit un an mai târziu. Iubirea lor a durat cinci ani, dar nu au ajuns să se căsătorească, Delon fiind cel care a pus capăt relaţiei lor.

După zece ani ei s-au reîntâlnit, aminteşte revista, pe platourile de filmare la ordinele regizorului Jacques Deray, care a făcut din ei o pereche legendară în filmul ‘La Piscine’ (La piscina).

Cele mai citite

Ministrul Bogdan Ivan anunță lansarea platformei #nofake pentru raportarea conținutului deepfake

Românii pot raporta conţinutul inadecvat pe care îl văd pe reţelele de socializare pe platforma „#nofake”, a anunţat vineri ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării,...

Marcel Ciolacu, ferm convins că România va avea până la sfârșitul anului o inflație de sub 5%

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că trendul inflaţiei este unul descendent, iar pe finalul acestui an va coborî sub cinci la sută. Acesta a...

Impostura snoabă și propaganda veselă

Obsesia multor snobi care ce îmbogățesc peste măsură este să devină artiști prin intermediul banilor. Întâi își tot dichisesc și bibilesc casa de un...
Ultima oră
Pe aceeași temă