13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalGermania: Datoria a scăzut sub plafonul UE cu un an mai devreme

Germania: Datoria a scăzut sub plafonul UE cu un an mai devreme

Toate statele membre ale zonei euro s-au angajat să-şi limiteze datoria publică la maxim 60% din PIB. Dar Germania, cea mai mare economie din UE, a încălcat această reglementare în fiecare an din 2003, aşa cum au făcut multe ţări membre.

Scholz a anunţat luni că datoria publică a scăzut sub plafonul de 60% din PIB în 2018, cu un an mai devreme decât era planificat iniţial.

Astfel, autorităţile de la Berlin au posibilitatea de a acţiona la orice criză fără să ceară ajutor extern, a explicat ministrul german de Finanţe.

Realizarea fiscală anunţată de Scholz va ajuta coaliţia aflată la guvernare să-şi îndeplinească promisiunile de majorare a investiţiilor publice şi a impozitelor pentru cei bogaţi.

Creşterea economică face ca Executivul de la Berlin să înregistreze excedent bugetar, care-i permite să majoreze cheltuielile publice fără a face noi împrumuturi.

Cele mai citite

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...

Marcel Ciolacu vrea să găsească o soluție cu ministrul Finanțelor pentru plata pensiilor înainte de Paști

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că, lunea viitoare, va avea o întâlnire cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi cu alţi miniştri pentru a discuta...
Ultima oră
Pe aceeași temă