12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăInternaționalAustralia: Un excursionist, salvat după ce s-a târât două zile cu piciorul...

Australia: Un excursionist, salvat după ce s-a târât două zile cu piciorul fracturat

Neil Parker s-a târât cu dificultate spre un luminiş după ce duminică a alunecat într-o cădere de apă şi şi-a fracturat piciorul, a relatat postul de televiziune australian ABC.

“Au fost două zile în care mi-am tras piciorul după mine şi m-am căţărat”, a spus turistul, potrivit Australian Associated Press (AAP).

Bărbatul de 54 de ani, un ghid turistic din Brisbane, şi-a folosit beţele de căţărat pentru a-şi imobiliza piciorul accidentat şi a se deplasa într-o zonă cu o mai mare vizibilitate din Cabbage Tree Creek, pe muntele Nebo, la nord-vest de Brisbane.

“M-am gândit că, dacă cineva va da alarma, trebuie să mă caţăr pe stânci ca să pot ieşi de aici”, a declarat Parker pentru ABC miercuri, pe când se afla în spital.

Parker a fost preluat marţi de un elicopter şi transportat la spital.

Potrivit ABC, Parker, care planificase să facă o excursie de doar trei ore, spune că supravieţuirea sa se datorează formei sale fizice, familiei şi grupului de excursionişti care a pornit în căutarea lui.

Cele mai citite

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă