22.5 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialTecău/Rojer, învinși de gemenii Bryan după un meci de infarct

Tecău/Rojer, învinși de gemenii Bryan după un meci de infarct

Horia Tecău a pierdut, alături de partenerul său, olandezul Jean-Julien Rojer, partida contra fraților Bob și Mike Bryan, la capătul unui meci dramatic. Americanii s-au impus, la limită, cu 7-5, 3-6, 11-9, după super tie-break.

Partida din turul al doilea al turneului de tenis de la Madrid, de categorie Masters Series, patronat de Ion Țiriac, era văzută ca o victorie certă pentru frații Bryan, lideri mondiali la dublu și favoriți ai turneului. Totuși evoluția lui Tecău și a lui Rojer le-a dat speranțe fanilor că lucrurile pot sta diferit, chiar în al doilea set, câștigat de perechea româno-olandeză.

Partida a început bine pentru perechea americană, cu toate că Tecău și Rojer au început o cursă de urmărire a adversarilor mult mai experimentați. Deși se așteptau să câștige primul set după maximum 10 game-uri, Bob și Mike s-au văzut nevoiți să mai joace încă două, pentru ca scorul să fie în cele din urmă 7-5.

În setul secund Tecău/Rojer au produs surpriza, reușind să întoarcă scorul și să câștige setul într-o manieră categorică, 6-3. Cei doi au reușit să trimită chiar și un as în careul advers. Un singur punct au reușit americanii să câștige pe serviciul celor doi. Probabil a fost unul dintre cele mai bune seturi făcute de cei doi în ultimele turnee la care au participat, reușind să blocheze jocul aproape în oglindă al celor doi americani. Nu a fost însă suficient.

Super tie-break-ul, runda suplimentară în cazul în care niciun adversar nu se impune în ambele seturi, i-a adus pe Tecău și Rojer pe aceeași poziție cu americanii, pornind cu șanse egale în această rundă decisivă.

Bob și Mike Bryan au condus încă de la început, însă au fost egalați la 5-5. Au urmat apoi două puncte prin care au ajuns la 7-5, însă Tecău și Rojer nu au vrut să renunțe. Au reușit să egaleze, la 8-8, după ce au câștigat pentru prima dată, în runda decisivă, pe serviciul advers. Cursa a fost strânsă până la final, cu americanii urcând în avantaj, ca mai apoi să fie egalați. Însă la scorul de 10-9, și după ce au salvat deja o minge de meci Tecău și Rojer au cedat definitv. Frații Bryan au profitat de greșeală și au încheiat partida la 11-9.

A fost probabil unul dintre cele mai grele meciuri ale lui Tecău și a lui Rojer de când joacă împreună cei doi. Tecău/Rojer au câștigat trei titluri de la începutul acestui an, de când evoluează împreună, ultimul dintre ele pe zgura de la București, în cadrul turneului BRD Năstase-Țiriac Trophy.

Cele mai citite

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Viktor Orban „a recidivat”: În 2013, în România, a murit un om după un accident cu o mașină din coloana oficială

Accidentul a avut loc în timp ce coloana oficială a lui Viktor Orban gonea spre aeroportul din Stuttgart. Cum se întâmplă în astfel de...
Ultima oră
Pe aceeași temă