15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSport​Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, acuzaţii grave la adresa deputatului PSD...

​Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, acuzaţii grave la adresa deputatului PSD Iulian Iancu: Face jocul ruşilor de la Gazprom. Replica social-democratului

UPDATE 15.30: Deputatul PSD Iulian Iancu i-a răspuns, pe Facebook, fostului ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, după ce acesta l-a acuzat că face jocul ruşilor de la Gazprom. "Constat că domnia sa a aflat că va fi audiat de Comisia parlamentară de anchetă privind activitatea ANRE şi s-a lansat într-un atac la adresa mea în speranţa că voi fi impresionat sau speriat", a scris Iulian Iancu.

Fostul ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu, scrie într-o postare pe Facebook că "marele câştigător" al unor modificări legislative iniţiate de deputatul PSD Iulian Iancu "sunt cei de la Gazprom", potrivit Hotnews.

"Începem să ne umplem de ridicol la Bruxelles pe nişte teme care chiar nu sunt importante pentru România. Cei de la Bruxelles au înţeles foarte bine că marele câştigător al acestor modificări sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!", scrie Nicolescu pe contul sau de Facebook.

El se referă la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, proiect ce urmează să fie dezbătut astăzi în plenul Camerei Deputaţilor. Iulian Iancu a iniţiat mai multe amendamente la acest proiect de lege, amendamente care ar pune în pericol exploatările de gaze din Marea Neagră – zăcăminte strategice pentru România.

Comisia Europeană a criticat amendamentele lui Iancu, arătând că ar putea încalcă libertăţile fundamentale prevăzute în Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene şi principiile pieţei libere de energie. 

O scrisoare obţinută de HotNews.ro, semnată de comisarul european pentru energie şi schimbări climatice, Miguel Arias Canete, către Liviu Dragnea, preşedintele Camerei Deputaţilor, Toma Petcu, ministrul energiei şi Iulian Iancu, preşedintele Comisiei pentru Industrii, arată că România riscă procedura de infringement dacă amendamentele vor fi adoptate definitiv de Parlament. Pe de altă parte, Canete este de acord cu argumentul Comisiei pentru Industrii în favoarea unei mai mari transparente asupra preţurilor, însă pentru atingerea acestui obiectiv există şi alte soluţii precum obligaţia transferurilor de titluri de gaze exclusiv printr-un punct virtual de tranzacţionare din România.

Iulian Iancu a mai fost acuzat în trecut că servestele interesele Rusiei. Astfel, o telegramă a Ambasadei SUA la Bucureşti în 2008 îl cîtă pe Georgian Pop, colegul de partid al lui Iancu, care spunea că este "controlat de Gazprom".

Cele mai citite

Lukașenko acuză Occidentul și opoziția de un atac cu drone pornit din Lituania

Serviciul de securitate din Belarus a susținut joi că a dejucat un atac asupra capitalei Minsk cu ajutorul unor drone lansate din Lituania, a...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...
Ultima oră
Pe aceeași temă