12 C
București
miercuri, 1 mai 2024
AcasăEconomieFoto interviuPrinţul Harry: Nimeni din Casa Regală britanică nu-și dorește să fie rege...

Prinţul Harry: Nimeni din Casa Regală britanică nu-și dorește să fie rege sau regină

Prinţul Harry al Marii Britanii susține că niciun membru al Casei Regale nu își dorește, în mod real, să fie rege sau regină.

Într-un interviu acordat publicaţiei Newsweek, citată de TVR, nepotul reginei Marii Britanii, Elisabeta a II-a, a explicat că moştenitorii tronului au o poziţie privilegiată pentru că trebuie, nu pentru că vor, iar în acest context ei îşi înţeleg rolul exclusiv în spiritul serviciului public.

Prințul Harry (32 de ani) este cel de-al treilea în ordinea succesiunii – al doilea este fratele său William, iar primul – tatăl lor, prinţul Charles.

Harry a mai mărturisit că îşi face singur cumpărăturile şi că este absolut hotărât să ducă o viaţă cât de cât normală. El mai spune că este implicat în modernizarea monarhiei britanice, un proces foarte sensibil, pentru că oamenii au nevoie de o anumită "magie" a Casei Regale, crede prinţul Harry.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

ONU încearcă să împiedice “o tragedie fără margini” în oraşul Rafah

Responsabilul ONU pentru situaţii umanitare de urgenţă Martin Griffiths a avertizat marţi, într-o declaraţie, că o operaţiune la sol a armatei israeliene în oraşul...

Alegerea eficientă a unei pompe de apă: Ghid complet pentru maximizarea performanței

Alegerea corectă a unei pompe de apă este esențială atât pentru eficiența energetică, cât și pentru îndeplinirea eficientă a cerințelor specifice fiecărui proiect. Fie...

Ciocniri violente între poliția georgiană și manifestanți la Tbilisi

Poliţia georgiană a folosit forţa marţi împotriva manifestanţilor de la Tbilisi, unde mii de persoane s-au adunat pentru a treia săptămână ca să protesteze...
Ultima oră
Pe aceeași temă