FMI îi dă replica lui Tudose, după ce a fost acuzat că a greșit prognozele legate de România

de Teodora Cimpoi , 06 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 00:03, 07 septembrie 2017
FMI îi dă replica lui Tudose, după ce a fost acuzat că a greșit prognozele legate de România

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional (FMI) îi răspund premierului Mihai Tudose, care, după întâlnirea cu aceștia, a afirmat că „au cam greșit” ultimele două previziuni cu privire la economia României.

Prognozele realizate de Fondul Monetar Internațional (FMI) cu privire la evoluțiile economice sunt bazate pe datele anunțate până la momentul realizării lor, însă rezultatele finale sunt influențate de decizii care deseori sunt luate ulterior, au declarat, astăzi, pentru Agerpres, reprezentanții FMI.

„Întâlnirea de ieri dintre premierul (Mihai Tudose — n.r.) și reprezentanții FMI din România a fost o vizită de curtoazie, în urma unei invitații venite de la biroul primului-ministru. Apreciem oportunitatea unei întâlniri cu primul-ministru și schimbul de opinii cu privire la evoluțiile economice recente și perspectivele pentru viitor. Ca întotdeauna, suntem disponibili să continuăm acest dialog cu autoritățile în legătură cu politici sănătoase care promovează o creștere economică sustenabilă”, au spus oficialii FMI.

Totodată, aceștia au explicat că prognozele Fondului se bazează pe informațiile anunțate până la momentul realizării lor, rezultatele finale fiind influențate de decizii luate ulterior.

„În ceea ce privește întrebările referitoare la prognozele FMI, merită subliniat faptul că acestea reflectă informațiile cu privire la datele și politicile anunțate până la momentul realizării prognozelor. Rezultatele finale sunt influențate de decizii privind politicile, decizii care deseori sunt adoptate la o dată ulterioară”, au susținut reprezentanții FMI.

Premierul Mihai Tudose a declarat ieri că s-a întâlnit cu reprezentanții FMI și ai Băncii Mondiale pentru le arăta cifrele pentru previziunea de sfârșit de an, respectiv pentru a primi suport tehnic pentru marile proiecte strategice ale României.

Ulterior a afirmat, la TVR, că i-a avertizat pe reprezentanții FMI că ultimele lor două previziuni despre România au fost greșite. „Am avut o discuție astăzi cu FMI, care, tot așa, avea o previziune. Discuția a fost foarte simplă: ultimele două previziuni pe care le-ați făcut despre România au fost greșite. Noi am spus că vom crește cu 5,2, voi ați spus că vom crește cu 3, după aia voi ați spus că nu vom crește deloc, uite că s-a făcut 5,7. Dacă și data viitoare o dați strâmbă, pe românește, și ultima acum este previziunea de închidere de an cu deficitul bugetar, noi susținem că ne închidem sub 3 — 2,95 — 2,98, ei — că e 3 și un pic. Dacă voi dați acest tip de comunicare, eu înțeleg că pot exista două tipuri de abordare: ori nu vă pricepeți absolut deloc, sau are cineva ceva cu România. În ambele cazuri este ultima dată când mai interacționăm că ...”, a afirmat Tudose la TVR.El a precizat că nu a făcut reproșuri celor de la FMI, ci doar le-a „atras atenția         .

„Totuși, sunt ditamai organismul și lumea se uită la ceea ce spune Fondul Monetar Internațional. De fapt ultimele două (previziuni — n.r.) nu prea le-au ieșit. Eu nu i-am acuzat de rea-voință, dar să fie un pic mai atenți”, a arătat Mihai Tudose.

Premierul a negat că cei de la FMI și-ar fi exprimat îngrijorări cu privire la economia românească, la deficit sau pe legea salarizării. „N-a fost vorba deloc despre bani, ci despre acele previziuni ale lor care aș dori să fie corecte”, a spus șeful Executivului.

Loading...

Comentarii

 • Mai mare rusinea!

  11 septembrie 2017 17:57

  Ne este rusine cu un asemenea PM badaran, mincinos, lipsit de cinste! Stie bine ca asa-zisa crestere economica este un fals ordinar, stie foarte bine ca trebuie sa ia bani de la investitii - oxigenul cresterii economice - ca sa poata acoperi salariile bugetarilor, pensiile si sporurile NESIMTITE date cu dedicatie parlamentarilor, primarilor din psd, diverselor categorii privilegiate! Stie bine acest PM mincinos si impertinent, ca tot ce spune el si sleahta care conduce tara este doar minciuna sfruntata! Si are tupeul sa arunce fumigene pentru prostirea prostilor care au votat cu cel mai incompetent si corupt partid care a existat vreodata in lumea asta!

  raspunde comentariului
 • Guta

  11 septembrie 2017 15:00

  Dar cine este FMIul asta si ce branza fac ei?

  raspunde comentariului
 • costica

  07 septembrie 2017 7:20

  Bani acasa, garantat, avem DOVADA VIDEO! Iti vom arata DOVADA VIDEO cu OAMENI REALI care deja AU CASTIGAT BANI folosind aceasta oportunitate noua si unica! Vei castiga si tu bani aici, garantat, simplu si eficient! Iti oferim contract si seriozitate maxima! Cauta-ne urgent si cere mai multe informatii la adresa noastra de email pacurarucostica1963gmail com

  raspunde comentariului
 • noel

  06 septembrie 2017 22:27

  Un semianalfabet este premierul Romaniei--tara cu manual de sport. O marioneta a infractorului dragnea

  raspunde comentariului
 • noel

  06 septembrie 2017 22:27

  Un semianalfabet este premierul Romaniei--tara cu manual de sport. O marioneta a infractorului dragnea

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 septembrie 2017 18:02

  MEGA INVITAT ! - Actualitatea Românească 30.08.2017 Meritocratie la noi Mafiacratia domneste Romania,nebunii,vampirii,avarii dezlantuiti,Dl.Laurentiu Primo

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 septembrie 2017 17:50

  JFK Secret Societies Speech full version Mr Mnmn 911

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 septembrie 2017 17:46

  IMF Whistleblower or Psyop Plant Karen Hudes "The Jesuits Run IT ALL!!" WakeUS from Slumber,

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 septembrie 2017 17:15

  Argument,argumentare Stefan Molyneux, WHAT CONTROLS THE WORLD de ce le trebuie Rosia Montana,aurul,mineralele,metalele rareRothschild Taking Down the Dollar? China Launches New Oil Benchmark As Bankers Move Money East Chris Simson you-tube,

  raspunde comentariului
 • un roman

  06 septembrie 2017 17:03

  stapini nostri slugile FMI,toate guvernele din 90 incoace inprumuturi,de zeci,sute de miliarde, de dolari,euro, c-au facut cu banii,au scurs in mafia,coruptia autohtona,iar poporul,Tara ramine,in datori generati de generati,au distrus premeditat industria nationala ,fabrici ,combinate imediat in ani 90,cuvintul lor cheie ,nr. de cod Privatizare,au privatizat,sistemul energetic,centrale,hidrocentrale,,au instrainat resursele petroliere si gaze de sist,au instrainat paminturile stramosesti,au defrisat in masa barbari de tirani,teroristi statului,vor instraina si Rosia Montana,alt mare jaf, cu urmari ecologice,nimeni si nimic nu mai opreste,hoardele de nebuni iresponsabili,regimul sistemul mafiot,putred de corupt,Hunta ,Dictatura Mafiei de stat

  raspunde comentariului
 • Ion

  06 septembrie 2017 16:24

  Tot FMI a gresit si in Grecia? Nu politicienii si populatia ca au furat ca apoi sa dea vina pe Germania si FMI ca nu le mai da bani fara sa-i mai ceara inapoi.Bai Tudose, asta tine la ambasada rusa si la prostimea din Rusia nu la romani!

  raspunde comentariului
 • clencix

  06 septembrie 2017 13:45

  Le dai date gresite, mai si modifici datele dupa si ii invinuiesti ca nu stiu sa calculeze. Asa scapi de specialisti, le provoci cu buna stiinta erori si apoi dai vina pe ei, astfel ii scoti de la a te mai controla si ramai sa furi la liber. Asta se incata in primele cursuri de provocatori, cei care nu se pricep la ceva lucrativ se pricep sa strice si ce mai merge.

  raspunde comentariului
 • daniel

  06 septembrie 2017 13:39

  nu stiu daca acest individ chiar asa vorbeste in realitate. Daca da, atunci in Ro nu mai guverneaza democratia, ci demoprostia. Incredibil ce discurs are acest individ, ca un hamal din port in secolul 19.

  raspunde comentariului
 • Tudose

  06 septembrie 2017 13:01

  Tudose Va rog sa ma scuzati. Uneori vreau sa fiu mai transant, dar in general sunt mai badaran. Oricum nu ma pricep la economie. Si pregatiti niste plicuri mari pentru urmatorul imprumut pe care o sa-l luam, pentru ca vreau sa inchid conturile guvernului. Vom lucra numai cu cash. Se transfera mai usor mita si nu se poate verifica. testat 100.

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate

Urmareste-ne pe Facebook

Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design