26.6 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSpecialGală Internațională de balet la Brașov

Gală Internațională de balet la Brașov

Asociația Culturală SpectacolArt București, organizează la Brașov, în data de 26.09 2015 orele 19:00 pe scena Centrului Cultural „REDUTA”, în regia lui Iulian Rădoi, spectacolul coregrafic „Gală extraordinară de balet”.

Iubitorii genului de toate vârstele sunt asteptati la Centrul Cultural “REDUTA” Brașov să susțină artiștii în demersul lor de educare și popularizare a baletului classic, contemporan și moder. Argumentaţie, sau în loc de prefaţă: Viitorul aparţine celor ce cred în frumuseţea visului şi cum baletul a fost şi a rămas un vis real, viitorul ne aparţine nouă, celor care credem în această sublimă artă! Baletul clasic este un limbaj, nu al corpului, ci al proporţiilor şi al mişcărilor perfecte, executate pe o muzică special scrisă sau adaptată. Limbajul său este complet, cu vocabular şi gramatică proprie. În balet ne mişcăm perfect literar şi gramatical.

Un spectacol de balet, încadrat în 80 de minute, cu o pauză entre-acte, de cca. 15 minute, conceput în prima parte ca un Clas Concert, ca o trecere în timp, de la primii ani de balet, până la tematici de virtuozitate, bara, centru, pointe si sarituri.

Programul va continua, cu intercalari de Pas de deux din nestematele valori ale baletului romantic si clasic, variatiuni romantice si clasice, dansuri de caracter si numere solistice sau în duet de coregrafii moderne! Între numere vor fi intercalaţi elevii şcolii de balet, cu dansuri istorice, de scurtă durata 1-2 minute, pline de ritm şi dinamism!

Partea a doua, va fi rezervată pieselor de „rezistenţă”, ale galei, cu preponderenţă Pas de deux, Pas de trois, variaţii romantice şi clasice, cu mare priză la public, coregrafii moderne, susţinute de balerine şi balerini de valoare din Romania şi strainătate!

Distribuia:

Elliot Bourke, Yvonne Slingerland, Ayaka Nagai – Swan Lake Act 1 Pas de trois (Music: Tchaikovsky ) 

Elliot Bourke and Yvonne Slingerland – Autumn Pas de deux (Music: Vivaldi)

Ayaka Nagai – Kitri solo Act 1 Don Quixote (Music: Minkus, Choregraphy: Petipa)

Tamara Grimmer – Carmen solo (Music: Bizet, Choreography: Alberto Alonso)

Tamara Grimmer – The Dying Swan (Music: Camille Saint-Saens, Choreography: Mikhail Fokine)

Marco Palamone, Elena Canali – Sleeping Beauty Act 3 Bluebird and Princess Florine Pas de deux (Music: Tchaikovsky, Choreography: Petipa)

Marco Palamone – Untitled (Modern) (Music: Valgeir Sigurasson, Choreography: Joshua Legge)

Russell Hewey and Aleisha Gardner – Ca pe lunca (Modern) (Music: Argatu, Choreography: Gardner & Hewey)

Razvan Iacob, Gabriella Delgrado – La Fille Mal Gardee Pas de deux (Music: Herold, Choreography: Gorsky)

Vă invităm a lua parte la acest regal al sublimului artelor, arta baletului!

Bilete: Preț bilet: cat.I 60 ron; cat.II 50 ron; cat.III -40 ron 

Pentru informaţii şi bilete, la sediul Centrului Cultural „Reduta” – Brasov, str. Apollonia Hirscher 8, tel. 0752 791 902, 0721 091 839- iulian.radoi@yahoo.com 

Cele mai citite

Cod galben de furtuni în 19 județe până mâine; căldură în Capitală

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică, valabilă până vineri dimineaţa în aproape jumătate din ţarăConform prognozei...

Le-am dat PATRIOT ucrainenilor, pentru că patri(h)oți am trimis în Germania și mai avem în Parlament

Ilustrație: Marian Avramescu Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT) a decis ca România să doneze un sistem PATRIOT Ucrainei, țară care se confruntă...
Ultima oră
Pe aceeași temă