25.7 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăInvestigații România LiberăProiect. Bază de date unică pentru ajutoarele de minimis.

Proiect. Bază de date unică pentru ajutoarele de minimis.

O bază de date interactivă unică a măsurilor de ajutor de stat și de minimis va fi dezvoltată de Consiliul Concurenței. Valoarea proiectului este de 8,1milioane de lei și este finanâat parțial din fonduri europene.

”Obiectivul general constă în asigurarea aplicării mai eficiente, în România, a legislaţiei Uniunii Europene în domeniul gestionării şi controlului ajutoarelor de stat acordate din fondurile naţionale şi instrumentele structurale", menţionează Consilul Concurenței citat de Mediafax.

În acelaşi timp, obiectivul specific al proiectului îl reprezintă crearea unui mecanism care să asigure o mai bună monitorizare şi control al ajutoarelor de stat acordate din fondurile naţionale şi instrumentele structurale.

Proiectul prevede proiectarea, dezvoltarea şi exploatarea unei baze de date interactive unice a măsurilor de ajutor de stat şi de minimis, prin asigurarea resurselor de derulare, management şi control ale proiectului, realizarea sistemului informatic integrat de evidenţă a acestor tipuri de facilităţi.

Sistemul informatic şi baza de date vor facilita verificarea ex-ante a eligibilităţii potenţialilor beneficiari de ajutor de stat/de minimis, indiferent de sursa de finanţare a alocărilor de către autorităţile care acordă ajutoare de stat, identificarea şi remedierea rapidă a eventualelor încălcări ale legislaţiei naţionale şi comunitare în domeniul ajutorului de stat, precum şi generarea de rapoarte referitoare la măsurile de ajutor de stat/de minimis implementate, finanţările contractate, corecţiile ulterioare.

Consiliul Concurenţei va fi administratorul bazei de date, iar utilizatorii acesteia vor fi autorităţile de management ale fondurilor structurale sau organismele intermediare, autorităţile administraţiei centrale, autorităţile administraţiei locale şi alţi furnizori de ajutor de stat, autorităţile implicate în monitorizarea şi controlul ajutoarelor de stat şi a fondurilor structurale.

Cele mai citite

Lasconi, Șoșoaca USR

Elena Lasconi a câștigat alegerile pentru funcția de președinte al Uniunii Sugrumăm România (USR), fără drept de apel și a declanșat prima sirenă...

Indiferent când e primul tur și când e al doilea tur al prezidențialelor, Ciucă tot a ieșit cu turul rupt

Ilustrație: Marian Avramescu Președintele Partidului Național Liberal (PNL), generalul Nicolae Ionel Ciucă, nu s-a săturat să piardă cu 0 – 2 în fața președintelui...

Iohannis, la Consiliul European, unde se discută sprijinul pentru Ucraina și Republica Moldova

Preşedintele Klaus Iohannis va participa, mâine şi poimâine, la Consiliul European, la Bruxelles, printre subiectele reuniunii numărându-se sprijinul pentru Ucraina şi Republica Moldova, respectiv...
Ultima oră
Pe aceeași temă