19.5 C
București
sâmbătă, 27 aprilie 2024
AcasăSpecialUn cetățean american, condamnat la 15 ani de închisoare, în Coreea de...

Un cetățean american, condamnat la 15 ani de închisoare, în Coreea de Nord, a fost eliberat. Otto Warmbier este deja în drum spre Statele Unite. Tânărul este în comă de peste un an

Un cetățean american, condamnat la 15 ani de închisoare pentru activități împotriva siguranței statului nord-coreean, a fost eliberat de autoritățile de la Phenian. Familia lui Otto Warmbier a anunțat că bărbatul este în comă, fiind în prezent transportat spre Statele Unite, informează Washington Post și AP, citate de Mediafax.

Anunțul eliberărării cetățeanului american a fost făcut de șeful diplomației SUA, Rex Tillerson. Potrivit lui Rex Tillerson, Departamentul de Stat a obţinut eliberarea lui Otto Warmbier sub coordonarea preşedintelui Donald Trump.

Totodată, Tillerson a dat asigurări că Departamentul de Stat va continua negocierile pentru a obţine eliberarea altor trei americani deţinuţi în Coreea de Nord.

Familia cetățeanului american a anunțat că starea de sănătate a acestuia nu este una bună, întrucât Otto Warmbier, în vârstă de 22 de ani, este în comă de peste un an, adică imediat după ce a fost văzut la procesul desfăşurat în Phenian în martie 2016.

„Fiul nostru vine acasă. Pentru moment, tratăm această situaţie ca fiind un accident. Îl vom vedea pe Otto în această seară", a declarat Fred Warmbier pentru cotidianul The Washington Post.

Otto Warmbier, student la Universitatea din Virginia, a fost condamnat în martie 2016, în Coreea de Nord, la 15 ani de închisoare şi muncă silnică pentru activităţi contra siguranţei statului nord-coreean.

Cele mai citite

Un tânăr în vârstă de 27 de ani a folosit bancnote false de 200 de euro în săli de jocuri electronice 

După ce un tânăr în vârstă de 27 de ani ar fi folosit bani falși (n.r. bancnote de 200 euro) pentru a se juca...

VIDEO. Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist îi cer premierului Pedro Sanchez să rămână în funcție

Mii de simpatizanți ai Partidului Socialist au venit sâmbătă, 27 aprilie 2024, din întreaga Spanie la un miting la Madrid pentru a-i cere premierului...

O mașină a luat foc pe A1 București-Pitești

Un autoturism a luat foc sâmbătă la km 34 al A1 Bucureşti-Piteşti, pe sensul de mers spre capitală, informează ISU Giurgiu, potrivit agerpres.ro. "Conducătorul auto...
Ultima oră
Pe aceeași temă