12.4 C
București
duminică, 5 mai 2024
AcasăTechCodrin Ștefănescu, la RFI: Informația potrivit căreia Guvernul își va da demisia,...

Codrin Ștefănescu, la RFI: Informația potrivit căreia Guvernul își va da demisia, pentru a-l obliga pe Grindeanu să plece, este o trăznaie. Sunt lucruri nefirești pentru PSD

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a afirmat că informațiile privind schimbarea Guvernului reprezintă „o trăznaie demnă de Cartea Recordurilor”, potrivit RFI.

 Întrebat dacă este mulțumit de prestația Executivului Grindeanu, Ștefănescu a răspuns că „în ansambul da”, pentru că „s-au ținut de foarte multe puncte din programul de guvernare și nu sunt întârzieri foarte mari”.

„Mai avem de rezolvat săptămâna aceasta cu legea salarizării. Suntem puţin în întârziere cu legea prevenţiei. În rest, suntem cam în grafic cu tot, mai puţin pachetul de legi pe justiţie, unde îl aşteptăm pe domnul Toader de vreo câteva luni de zile să trimită la Parlament propunerea pentru dezbatere publică. În rest, sunt nişte probleme legate de comunicarea publică din partea unor ministere. Sigur că suntem în întârziere cu procedurile de audit în anumite ministere, pentru că noi am promis că vom face public un raport privind nu neapărat moştenirea, ci situaţia creată de tehnocraţi într-un an de tehnocraţie. Suntem puţin în întârziere şi cu asta, dar urmează ca cel târziu într-o lună să fie făcut raportul public. În rest, nu sunt aşa mari probleme. Sigur că va fi evaluarea asta care se face la nivelul fiecărui minister şi fiecărui ministru, dar la evaluare participă şi Sorin Grindeanu, în calitatea lui de prim-ministru”, a spus el.



 

Social-democratul a continuat precizând că, în spațiul public, nu mai este „credibilă” explicația potrivit căreia nu există „probleme și tensiuni” în interiorul PSD.

„Degeaba explicăm de câteva zile la rând că nu există nici o problemă şi nici o tensiune în interiorul partidului şi nici o tensiune între partid şi Guvern, pentru că sunt colegii noştri, pe care noi i-am propus, degeaba explicăm, că văd că nu este credibil. S-a făcut publică o listă cu miniştri care ar demisiona, pentru a-l obliga pe Grindeanu să demisioneze. Toţi au dat ieri interviu şi au explicat că lucrul acesta este aberant şi nimeni nu ştie de unde a apărut în mass-media această trăznaie. La fel cum trăznaie era că tot Guvernul îşi va da demisia, pentru a-l obliga pe Grindeanu să-şi dea demisia, adică nişte lucruri care sunt nefireşti pentru PSD. La PSD lucrurile sunt cât se poate de simple: dacă ai vrea să faci o remaniere, dacă ai vrea să faci o remaniere totală de Guvern, pur şi simplu faci o analiză în CEx şi le spui oamenilor vă daţi demisia sau veţi fi schimbaţi şi cu asta gata! Aşa-i în PSD, nu suntem la PNŢ, la PDL, unde se agaţă fiecare de scaun şi e o nebunie. Aseară, inclusiv Liviu Dragnea a ieşit public şi a dat explicaţii cred că vreo două ore, a explicat cu subiect şi predicat, în calitatea lui de preşedinte al partidului, că nu ne-a trecut niciodată prin cap vreodată să facem o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, adică să intrăm în Cartea Recordurilor pentru penibil, pentru situaţiile astea stranii. Cu toate explicaţiile şi cu toate detaliile şi cu toată comunicarea noastră publică, văd că subiectul rămâne pe prima pagină a presei, pentru că probabil şi mass-media din România are nevoie de astfel de subiecte, aşa, de scandal şi cu foarte mult miez de cancan”, a mai spus Codrin Ștefănescu.


Citește și: Gabriela Firea lansează noi critici la adresa Cabinetului Grindeanu: Este firesc ca un guvern politic sa fie supus unei evaluari

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a încercat, marți, să explice recentele ei critici la adresa Guvernului Grindeanu, susținând că "nu am făcut decât să exprim public relațiile pe care le avem, noi aleșii locali, cu Guvernul. Nu mi-am permis să tac, să ascund relațiile pe care le avem".


Totodată, el a atras atenția că sursele din PSD care ar fi susținut că Guvernul Grindeanu este vizat de remaniere să fie „din afara” formațiunii.

„Este posibil să nu fie surse din PSD, este foarte posibil să fie surse din afara PSD-ului şi să dea senzaţia că ştiu foarte multe lucruri din interior, dar vă spun ca om din interior, adică observând cu atenţie toate detaliile date aşa, pe surse din partid, îmi dau seama cât de departe de adevăr sunt cei care fac acest lucru şi nici măcar să facă rău partidului în sine sau Guvernului în ansamblu n-au reuşit cu veştile astea (…)  Am spus aşa şi repet, că întotdeauna vedeţi cum răstălmăciţi tot timpul cuvintele, aşa e obiceiul mass-mediei în general. Am spus că dacă un partid de guvernământ ca al nostru, oriunde pe planetă, face o moţiune de cenzură împotriva propriului Guvern, ar fi o trăznaie demnă de Cartea Recordurilor”, a mai precizat Codrin Ștefănescu, pentru RFI.



 

Cele mai citite

Violență politică în Germania: un eurodeputat social-democrat a fost grav rănit de persoane necunoscute

Un eurodeputat al Partidului Social Democrat (SPD), aflat la putere în Germania, a fost grav rănit de necunoscuţi în timp ce lipea afişe electorale,...

Mesaje de PAȘTE 2024: Hristos a Înviat!

Mesaje de Paște de trimis în aceste zile sfinte celor dragi. România Liberă îți propune o selecție de urări de Paște, SMS-uri pe care...

Klaus Iohannis, mesaj cu prilejul sărbătorilor Pascale

Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis sâmbătă, 4 mai 2024, un mesaj cu prilejul Sărbătorilor Pascale celebrate de credincioșii ortodocși, greco-catolici, armeni și de cultele neoprotestante. “Sărbătoarea Sfintelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă