25.7 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialCeremonie Tito Vilanova: Șapte președinți din istoria Barcelonei asistă la înmormântarea sa

Ceremonie Tito Vilanova: Șapte președinți din istoria Barcelonei asistă la înmormântarea sa

Ceremonia de înmormântare a fostului antrenor al Barcelonei, Tito Vilanova are loc azi, începând cu ora locală 20.00 (ora 21.00 la Bucureşti), la catedrala din Barcelona. Peste 1500 de persoane și mai mulți oficiali, printre care și șapte foști președinți ai clubului catalan, vor asista la funerarii.

Lluís Martínez i Sistach, arhiepiscoul de Barcelona, va oficia slujba de înmormântare a lui Vilanova. Alături de foștii oficiali ai clubului se va afla și actualul președinte, Josep Maria Bartomeu. La ceremonie vor fi prezenţi şi soţia lui Tito Vilanova, Montse, copiii lor, Carlota şi Adria, părinţii antrenorului şi rudele apropiate, conform Mediafax.

FC Barcelona a anunţat, duminică, pe site-ul oficial, că 52.999 de persoane i-au adus la stadionul Camp Nou un ultim omagiu fostului tehnician al echipei catalane, Tito Vilanova, care a încetat din viaţă vineri şi a fost incinerat sâmbătă.

Timp de două zile, sâmbătă şi duminică, fanii au avut posibilitatea să îl omagieze pe Vilanova într-un spaţiu special amenajat la stadionul Camp Nou. Sâmbătă, între orele 09.00 şi 23.00, în sala de condoleanţe au ajuns, rând pe rând, 20.802 persoane, primii fiind chiar jucătorii echipei FC Barcelona, iar duminică numărul celor care l-au omagiat pe tehnician a fost mai mare – 32.197. Printre persoanele care au fost prezente în sala de condoleanţe s-a numărat şi selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque.

După închiderea sălii de comemorare pentru public, în spaţiul amenajat la arena Camp Nou a sosit şi familia lui Vilanova – soţia sa Montse, copiii Carlota şi Adria, precum şi fratele Josep, însoţiţi de alte rude şi de prieteni apropiaţi. Familia s-a recules în faţa imaginii lui Vilanova şi a contemplat cu emoţie dovezile de afecţiune lăsate acolo de fani.

Trupul neînsufleţit al lui Tito Vilanova a fost incinerat la Peralada, în apropiere de localitatea natală a tehnicianului, Bellcaire d'Emporda. Ceremonia funerară s-a desfăşurat într-un cadru intim, la dorinţa familiei lui Vilanova.

Tito Vilanova a încetat din viaţă, vineri, după o luptă de doi ani şi jumătate cu cancerul. În acest week-end, s-au ţinut momente de reculegere în memoria sa la meciurile din Spania, dar şi pe stadionul echipei Bayern Munchen, antrenată de prietenul şi fostul colaborator al lui Vilanova, Josep Guardiola.

După decesul lui Vilanova, familia sa a cerut să i se respecte intimitatea, singura acţiune publică pe care a acceptat-o fiind ceremonia religioasă care va avea luni la catedrala din Barcelona, ce va finaliza cele trei zile de doliu decretate de clubul catalan.

Cele mai citite

Iohannis, mesaj de Ziua Drapelului Național

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, astăzi, un mesaj de Ziua Drapelului Naţional, context în care a subliniat apartenenţa României la NATO, UE şi ONU şi...

Remize albe la EURO 2024: Anglia-Slovenia 0-0 și Danemarca-Serbia 0-0. Se știu primele două meciuri din optimi

Marți s-a încheiat și cea de-a patra grupă de la EURO 2024, după meciurile Anglia - Slovenia, scor 0-0, respectiv Danemarca - Serbia, scor...

Belgia reușește egal și trimite Ucraina acasă de la EURO

Belgia, echipă care face parte din Grupa E, a trimis Ucraina acasă, după un 0-0. Amintim că România s-a calificat de pe PRIMUL LOC...
Ultima oră
Pe aceeași temă