17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăȘtirile zileiReacția sindicaliștilor din Învățământ, după demisia ministrului Educației

Reacția sindicaliștilor din Învățământ, după demisia ministrului Educației

Federa’ia Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenţia că, prin demisia ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, sistemul naţional de învăţământ nu trebuie destabilizat. “Considerăm că educaţia din România are nevoie de stabilitate şi de coerenţă în măsurile care vor fi întreprinse în perioada următoare. O reformă reală în sistemul de învăţământ nu poate fi făcută cu schimbări de la o zi la alta şi cu oameni care nu pot continua proiectele care au fost deja discutate cu partenerii sociali”, spun aceştia.

În acest sens, FSLI face apel la reprezentanţii Guvernului să propună “cu mare responsabilitate” persoana care va ocupa portofoliul Educaţiei, care trebuie să fie “un profesionist, un bun cunoscător al sistemului de învăţământ, un om onest, transparent şi deschis dialogului social”, care îşi doreşte ca şcoala românească să evolueze şi care nu ocupă doar o funcţie politică. În acelaşi timp, este necesară colaborarea între factorii de decizie, asociaţiile de părinţi şi elevi şi federaţiile reprezentative din educaţie.

“Consider că doar un parteneriat real, fără interese ascunse poate ajuta sistemul de învăţământ din România să evolueze. Federaţia noastră şi-a arătat tot timpul disponibilitatea pentru a lucra cot la cot cu ceilalţi parteneri sociali la ceea ce înseamnă îmbunătăţirea condiţiilor de lucru pentru angajaţii din învăţământ, creşterea gradului de finanţare, precum şi schimbarea opticii în ceea ce priveşte pregătirea elevilor”, a declarat preşedintele FSLI, Simion Hăncescu.

Potrivit acestuia, orice schimbare nepotrivită poate să bulverseze cursul unor proiecte ce au fost demarate.

“Nu avem nevoie de bâjbâieli în măsurile noului ministru al Educaţiei Naţionale, ci de un partener interesat în mod real să ajute educaţia’, a adăugat Hăncescu. 

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Zelenski, îngrijorat de alegerile din SUA. “Unele mesaje ridică semne de întrebare”

Președintele Volodymyr Zelenski a declarat luni, într-un interviu acordat în exclusivitate la Kiev, pentru Reuters, că aliaților occidentali ai Ucrainei au nevoie de prea...

Minciuna care scoate Generația Z în stradă

Tămbălăul generației Z de la Tbilisi, capitala statului Georgia din Caucaz, e un caz-școală despre cum acționează serviciile secrete străine într-o țară cu democrație...

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Obiceiuri și tradiții

Aproximativ două milioane de români își serbează ziua de nume mâine, 21 mai, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena. Această sărbătoare are o semnificație...
Ultima oră
Pe aceeași temă