Cum au fost deconspiraţi "spionii" din vamă

de Gheorghe Ilas , 22 februarie 2011
spioni

Un ziar din Timişoara a publicat fotografii şi înregistrări video cu agenţii sub acoperire infiltraţi în Vama Moraviţa.

Un ziar din Timişoara a reuşit să îi deconspire pe agenţii sub acoperire ai Direcţiei Generale Anticorupţie infiltraţi în Vama Moraviţa care au dezvăluit mecanismul contrabandei cu ţigări de la graniţa cu Serbia. Deconspirarea agenţilor a stârnit o adevărată furtună la nivelul Ministerului Administraţiei şi Internelor (MAI), pentru că unii agenţi au fost puşi în pericol. În timp ce pe unele site-uri au apărut comentarii belicoase la adresa agenţilor de poliţie care au colaborat cu Direcţia Generală Anticorupţie în operaţiunea de „detonare" a contrabandei cu ţigări de la Vama Moraviţa, iar unii propun chiar o chetă bănească din partea rudelor celor arestaţi pentru pedepsirea „sifonarilor", secretarul de stat în MAI, chestorul Ioan Dascălu, a venit la Timişoara pentru a investiga scurgerile de informaţii de la DGA.

„Monitorizăm aspectul scurgerilor de informaţii de la Direcţia Generală Anticorupţie. Vameşii dispăruţi au aflat, probabil, în zilele anterioare descinderii din dimineaţa zilei de 8 februarie detalii despre operaţiunea de la Moraviţa şi au preferat să se facă nevăzuţi decât să răspundă pentru faptele lor. Cu siguranţă, vor fi prinşi şi vor suporta consecinţele. Acum, deocamdată, ne ocupăm de aspectul scurgerii de informaţii de la DGA, însă trebuie să ne gândim că asemenea desfăşurări de forţe atrag atenţia", a declarat Ioan Dascălu la Timişoara.

În urmărire internaţională

Unul dintre personajele-cheie ale anchetei care a dispărut de la domiciliu este Milan Ştefan Gubic, fost şef de tură la Vama Moraviţa, care a fost dat în urmărire internaţională. Ultima oară a fost văzut în public pe 5 februarie, la Balul Fermierilor din Nădlac, unde, în calitate de invitat special, a participat şi ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără.

Cine a scăpat de arestare

La conducerea Direcţiei Regionale Vamale Timişoara a fost numit un alt arădean, Aurel Mătiuţ, care a scăpat întrucât s-a internat în spital. Alţi vameşi sau poliţişti de frontieră scăpaţi sunt comisarul Vasile Turda, nepotul solistului de muzică populară Gheorghe Turda, care în decembrie a fost mutat la Vama Cenad, agentul Dora Chira, trimisă în concediu chiar în perioada operaţiunii Moraviţa, ofiţerii Cristian Flore, fiul fostului şef al Poliţiei de Frontieră Timiş, Ştefan Flore, şi Cristian Sturza, care s-au internat în spital pentru diverse operaţii, Claudia Ciurdar, fost comisionar vamal la Nădlac, şi Radu Popa, un apropiat al fostului ministru de Interne, Vasile Blaga.

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design