Cât de repede vor merge trenurile de mare viteză în Ardeal

de Mihai Diac , 26 februarie 2016 - stire actualizata la ora 09:35, 27 februarie 2016
Foto: Arhivă

Trenurile de mare viteză care vor circula în Ardeal, pornind de la frontiera de vest a României, vor atinge până la 160 de kilometri pe oră, informează Agerpres.

Trei pasaje vor fi realizate, la Deva, în cadrul unui proiect cu finanţare europeană ce are ca obiect reabilitarea liniei de cale ferată de mare viteză Curtici-Simeria, a informat vineri Primăria Deva. 

Proiectul este derulat de Compania Naţională de Căi Ferate 'CFR' SA, iar pasajele vor permite realizarea legăturilor auto şi pietonale între oraş şi cartierul Grigorescu. 

Vor fi construite pasaje pietonale sub forma unor pasarele la intersecţia DN 7 cu strada Bălata şi la intersecţia DN 7 cu strada Hărăului, în locurile folosite acum ca treceri la nivel cu calea ferată. Pentru autovehicule şi pietoni va fi realizat un al treilea pasaj superior ce se va întinde de la intersecţia DN7 cu strada Depozitelor, până la strada Hărăului. 

'Prin realizarea acestor pasaje se evită izolarea cartierului Grigorescu faţă de restul oraşului şi se va asigura un acces mult mai bun în situaţii de urgenţă. În această săptămână, Primăria Municipiului Deva a emis, la rândul său, acordul de principiu pentru realizarea legăturilor peste calea ferată, menţionate anterior', se arată într-un comunicat al Primăriei Deva.

Proiectul CFR SA de reabilitare a căii ferate Curtici - Simeria, cu plecare de la frontiera de vest, ca parte a coridorului IV Pan European, va permite ca trenurile să poată circula pe acest sector cu viteza maximă de 160 km/h.

Loading...

Comentarii

 • Sorin B

  02 iunie 2016 7:53

  Prin Deva sigur nu se va circula cu 160 kmh in urmatorii 5 ani. V-o spune un ceferist ...

  raspunde comentariului
 • Dan Samarescu

  27 februarie 2016 10:20

  Cine construieste trenurile? 160 Km pe ora e " mare viteza"..?.Cred ca trenurile de mare viteza ,circula cu peste 300 Km pe ora

  raspunde comentariului
 • lili

  27 februarie 2016 8:15

  Peste 150 de ani !!!S-ar putea !!!

  raspunde comentariului
 • WOW!

  27 februarie 2016 0:45

  160ms?! cu 160 de km la ora merg marfarele prin China, dupa cum ati aflat din gura prim ministrului chinez. TGV-urile merg vu viteza de doua ori mai mare!

  raspunde comentariului
 • catavencu

  27 februarie 2016 0:29

  incet, incitisoor si .....pi loooooc

  raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design