24 C
București
joi, 27 iunie 2024
AcasăSportLiderii politici, chemați la Ambasada SUA

Liderii politici, chemați la Ambasada SUA

UPDATE.  Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat, marţi, că la întâlnirea de la Ambasada SUA s-a discutat despre relaţiile Statelor Unite cu România, despre colaborarea foarte bună în cadrul NATO, dar şi despre lupta împotriva corupţiei din regiune şi din România, informează Mediafax.

Blaga a precizat că, la întâlnirea cu asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia Hoyt Yee, PDL a pus şi problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români.

"Am discutat despre relaţiile Statelor Unite cu România, despre colaborarea foarte bună în cadrul NATO, despre Parteneriatul strategic, despre situaţia din regiune – Ucraina şi Republica Moldova. S-a discutat şi despre lupta împotriva corupţiei din regiune şi din România, şi PDL a ridicat şi problema ridicării vizelor pentru cetăţenii români", a declarat liderul PDL.

"A fost o discuţie extrem de utilă, informală", a mai spus Vasile Blaga.

Blaga a precizat că au fost prezenţi trei preşedinţi de partide, respectiv el, Crin Antonescu şi Mihai Răzvan Ungureanu.

"Am fost trei preşedinţi de partide, pentru că acordăm o importanţă deosebită relaţiilor cu Statele Unite şi am fost aşa cum am primit şi invitaţia, la nivel de preşedinte", a spus liderul PDL.

Vasile Blaga a menţionat că celelalte partide au fost reprezentate la nivel de vicepreşedinte.

Premierul Victor Ponta a declarat, marţi, la Bacău, răspunzând unei întrebări, că la Ambasada SUA la Bucureşti are loc o întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor, invitaţia fiind "mai veche", iar din partea PSD participă Corina Creţu, informează Mediafax.

Întrebat despre o întâlnire care are loc, marţi, la Ambasada SUA de la Bucureşti, Ponta a spus că este vorba de o întâlnire cu reprezentanţi ai partidelor, invitaţia la eveniment fiind "mai veche".

El a spus că din partea PSD participă europarlamentarul Corina Creţu, pe care o va ruga să facă o declaraţie pe acest subiect.

Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa şi Eurasia, Hoyt Yee, se află la Bucureşti, marţi, pentru o vizită de rutină în regiune, informa Ambasada SUA.

"Asistentul adjunct al secretarului de stat pentru Europa si Eurasia Hoyt Yee se afla la Bucuresti in data de 29 aprilie 2014 pentru o vizita de rutina in regiune. El se intalneste cu diversi lideri romani pentru a discuta aspecte referitoare la relatiile bilaterale si parteneriatul strategic", anunţa Ambasada.

Cele mai citite

Drone de un milion de euro achiziționate de MApN prin intermediul unui german

Ministerul Apărării Naționale (MApN) din România a achiziționat 22 de sisteme de drone de spionaj cu aripă fixă de la compania germană Quantum Systems,...

Belgia reușește egal și trimite Ucraina acasă de la EURO

Belgia, echipă care face parte din Grupa E, a trimis Ucraina acasă, după un 0-0. Amintim că România s-a calificat de pe PRIMUL LOC...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă