30.9 C
București
miercuri, 26 iunie 2024
AcasăSpecialSute de gospodării din Teleorman, în continuare afectate de inundaţii

Sute de gospodării din Teleorman, în continuare afectate de inundaţii

Sute de gospodării din 24 de localităţi ale judeţului Teleorman sunt în continuare afectate de inundaţii, însă apele s-au mai retras, iar oamenii evacuaţi din locuinţe în ultimele zile s-au întors la casele lor, transmite Mediafax.

Conform datelor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Teleorman, vineri, 24 de localităţi – municipiile Alexandria şi Roşiorii şi Vede şi 22 de comune cu 31 de sate aparţinătoare – sunt în continuare afectate de inundaţii.

De asemenea, apa a intrat într-un poligon care aparţine Clubului Sportiv Teleorman, fiind inundate clădirile, precum şi un teren de fotbal cu vestiarul aferent şi un parc.

Potrivit bilanţului ISU, au fost inundate şi 2.349 de hectare de teren arabil, 1.073 hectare de păşuni şi fâneţe, 1.078 hectare de păduri, şase hectare de pepinieră, 29 de podeţe, şase poduri, 34,76 kilometri de drumuri comunale, peste 11 kilometri de drumuri judeţene, 7,6 kilometri de drum forestier, barajul Ciurari, Cantonul silvic Gresia, Pădurea Pojorâtele – zonă protejată şi un dig comunal.

De asemenea, sunt în continuare inundate 339 de curți şi 390 de anexe gospodăreşti.

Vineri, în judeţul Teleorman nu mai sunt persoane evacuate şi nici case inundate. Cu toate acestea, comitetele locale pentru situaţii de urgenţă sunt în continuare în stare de alertă.

Începând de vineri dimineaţă, au fost trimise forţe de intervenţie în punctele identificate ca fiind vulnerabile pe râurile Vedea, Teleorman, Câinelui pentru consolidarea/supraînălţarea/construirea digurilor de apărare a localităţilor sau pentru luarea măsurilor ce se impun în cazul producerii unor inundații, precizează ISU Teleorman.

Având în vedere că în localitățile afectate de inundații, sunt 1.751 de fântâni inundate, autorităţile recomandă populaţiei să nu consume apă din acestea, existând pericol de îmbolnăvire.

Râuri din Mehedinţi, Gorj, Dolj, Olt, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova vor fi sub cod portocaliu de inundaţii, de joi până sâmbătă seară, informa, joi, Administraţia Naţională "Apele Române" (ANAR).

Cele mai citite

Aleksandar Vucic consideră că intransigența manifestată de Rusia și de Occident fac imposibilă încetarea conflictului din Ucraina

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a declarat miercuri că intransigenţa manifestată atât de Rusia, cât şi de Occident, face imposibil de evitat escaladarea războiului din...

Aavancronica meciului decisiv Slovacia – România de la EURO 2024. Care sunt scenariile

Naționala României joacă miercuri partida decisivă în compania selecționatei Slovaciei pentru calificarea în optimile de finală ale Campionatului European de Fotbal UEFA EURO 2024,...

Comisia Europeană spune că România tot nu e pregătită să treacă la euro

România nu îndeplineşte condiţiile pentru adoptarea monedei euro, este concluzia Comisiei Europene (CE), în urma evaluării privind compatibilitatea juridică şi îndeplinirea criteriilor de convergenţă...
Ultima oră
Pe aceeași temă