VIDEO. Părinții din Germania, sfătuiți să distrugă păpșa Cayla. Jucăria ar putea fi folosită de hackeri, pentru a supraveghea copiii

de Roxana Petre , 20 februarie 2017 - stire actualizata la ora 16:32, 20 februarie 2017
VIDEO. Părinții din Germania, sfătuiți să distrugă păpșa Cayla. Jucăria ar putea fi folosită de hackeri, pentru a supraveghea copiii

Agenţia Federală a Reţelelor (Bundesnetzagentur) care supraveghează telecomunicaţiile avertizează părinții din Germania să distrugă păpușile „Cayla, prietena mea”, dacă fiicel lor dețin una, pe motiv că hackerii pot folosi dispozitivul bluetooth ataşat păpuşii, pentru a asculta şi a vorbi cu copii care se joacă cu ea, informează Mediafax.

Păpuşa nu este suspectibilă doar la atacurile hackerilor. Un experiment a arătat că un străin poate accesa software-ul păpuşii şi poate vorbi direct cu copilul. Grupul Vivid Toys care distribuie păpuşa, a spus în trecut că astfel de atacuri sunt izolate şi realizate de specialişti, dar că vor lua în calcul aceste informaţii şi vor îmbunătăţii jucăria. Experţii contrazic însă compania, spunând că problema nu este rezolvată.

Jucăria „Cayla, prietena mea“ este o păpuşă care poate să răspundă la întrebările copilului, accesând internetul. Spre exemplu copilul întreabă: „Care e capitala României?“ şi Cayla răspunde: „Bucureşti“. Nu este prima dată când Cayla ajunge în atenţia publică. O vulnerabilitate din software-ul ei a fost prima data observată în ianuarie 2015 şi o serie de plângeri au fost înainte la grupuri de protecţie a consumatorilor, atât în UE, cât şi în Statele Unite. 

Producătorul păpuşilor Genesis Toys nu a comentat până la acest moment avertismentul.

 

 

Comentarii

  • ...păi cum să comenteze producătorul amerlock avertismentul ăsta, când în spatele ideii cu "păpușa" și a producătorului este yezakt aghiențîia C.I.A. ?

    18 februarie 2017 17:19

    ...iar scopul a fost yezakt să spioneze familiile ! Cine a creeat - și cu ce scop ? - Internetul, Fațăbukă, Tuităr, etc ? ...C.I.A. !

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design