Un pilot american este căutat în mare după ce avionului său de vânătoare s-a prăbușit în largul coastelor japoneze

Autorităţile americane şi japoneze au lansat o misiune pentru recuperarea unui pilot al Marinei SUA, care a dispărut după ce avionul său de vânătoare s-a prăbuşit în largul Japoniei. Pilotul american a reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşire, transmite Reuters, preluat de News.ro.

Share

Mara Ivanov 0 comentarii

08.12.2016 - 07:42

Autorităţile americane şi japoneze au lansat o misiune pentru recuperarea unui pilot al Marinei SUA, care a dispărut după ce avionul său de vânătoare s-a prăbuşit în largul Japoniei. Pilotul american a reuşit să se catapulteze înainte de prăbuşire, transmite Reuters.

Se pare că pilotul american executa o misiune de antrenament cu un avion de vănătoare F/A - 18 Hornet de la baza aeriană din Okinawa. Acesta s-a catapultat din aeronavă la aproximativ 190 de kilometri sud-est de localitatea Iwakuni. Autorităţile americane au lansat o operaţiune de căutare împreună cu japonezii, iar cauzele prăbuşirii avionului de vânătoare sunt momentan investigate.

"Eforturile de căutare a pilotului, care s-a catapultat dintr-un F/A-18 al Marinei pe 7 decembrie, s-au întins pe o rază mai amplă și mobilizează mai multe mijloace de salvare pe măsura venirii zorilor", a declarat joi dimineața corpul marinei americane, într-un comunicat. "Eforturile bilaterale de căutare și salvare au continuat toată noaptea și armata americană a lucrat în strânsă colaborare" cu forțele de autoapărare japoneze, adaugă comunicatul, care precizează că Japonia a deplasat patru nave și opt avioane.

Un alt avion de vânătoare participa la aceeași misiune ca aparatul căzut la circa 90 de kilometri în largul prefecturii Kochi, a indicat ministerul japonez al Apărării.

Avionul accidentat făcea parte din cele staționate la baza aeriană Iwakuni, una din cele mai mari din Japonia, țară unde sunt detașați în total în jur de 47.000 soldați americani. Secretarul american al Apărării, Ashton Carter, se află în vizită în arhipelag în cadrul ultimului său turneu în Asia.

Avionul s-a prăbuşit chiar în ziua comemorării a 75 de ani de la atacul japonez asupra bazei navale de Pearl Harbour, care a forţat intrarea în război a Washingtonului împotriva Imperiului Japonez.

Citește totul despre:

Comentarii

loading...
Loading...
loading...