28.8 C
București
marți, 25 iunie 2024
AcasăSpecialUn BALON cu aer cald, care transporta turişti, a luat foc în...

Un BALON cu aer cald, care transporta turişti, a luat foc în TURCIA. Vezi bilanţul accidentului

Optsprezece turişti care se aflau la bordul unui balon cu aer cald au fost răniţi vineri, în regiunea Cappadocia (Turcia).

Balonul s-a lovit de un cablu electric iar motorul a luat foc, relatează ziarul Hurriyet în pagina electronică, preluat de Mediafax.

Accidentul a avut loc în Valea Üzengi din Cappadocia, o regiune din centrul Turciei. Balonul a fost nevoit să aterizeze de urgenţă. În timpul aterizării s-a declanşat şi un incendiu la motor.

Directorul serviciilor de sănătate din provincia Nevşehir a declarat că la bordul balonului se aflau 20 de persoane, dintre care 18 au fost rănite. Ele au fost conduse la spitale din apropiere, pentru a primi îngriji pentru arsuri.

"Am transferat pe toată lumea la spital. Şase persoane primesc tratament la spitalul de stat, şapte la un spital privat, iar cinci la alte spitale. Toate se află în stare stabilă, niciuna nu este rănită grav. Însă pilotul prezintă arsuri de gradul întâi la nivelul mâinilor şi capului", a declarat oficialul turc.

Toţi pasagerii de la bord erau turişti străini: 15 chinezi, un brazilian, doi greci şi doi americani.

Filiala din Nevşehir a Aviaţiei Civile turce şi Jandrmeria au lansat o anchetă.

Potrivit cotidianului turc Dünya, sectorul turistic al baloanelor se dezvoltă rapid în Cappadocia, deţinând 14% din încasările turistice anuale ale regiunii – în valoare de aproximativ 600 de milioane de dolari, pe baza celor 195 de baloane deţinute de firme din zonă.

Trei turişti brazilieni au murit, în mai 2013, după ce două baloane s-au ciocnit.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Itinerariu de 2 săptămâni în Thailanda: descoperă cele mai iconice destinații

Plănuiești o vacanță de 2 săptămâni în Thailanda? Acest itinerariu te va ajuta să descoperi cele mai iconice destinații și să faci cât mai...

PSD și PNL negociază din nou data alegerilor prezidențiale

Președintele Partidului Național Liberal (PNL), Nicolae Ciucă, a ajuns la Palatul Victoria, pentru o nouă rundă de negocieri cu liderul Partidului Social Democrat (PSD),...
Ultima oră
Pe aceeași temă