Secretarul de stat Kerry și-a anulat vizita în Cuba. Președintele Obama vrea totuși să ajungă la Havana

de Mihai Diac , 04 martie 2016 - stire actualizata la ora 23:53, 04 martie 2016
Cuba (Foto: Arhivă)

Vizita preşedintelui SUA Barack Obama în Cuba, programată spre sfârşitul acestei luni, nu va fi afectată de anularea planurilor secretarului de stat John Kerry de a vizita insula pentru convorbiri privind drepturile omului, a anunţat vineri Casa Albă, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Responsabilul american a declarat în cadrul unei audieri în Congres, la 23 februarie, că ar putea vizita Cuba pentru convorbiri privind drepturile omului înainte de vizita preşedintelui SUA programată pentru 21-22 martie. Potrivit unor oficiali, vizita secretarului de stat american a fost anulată în contextul preocupărilor privind dosarul Cubei în domeniul drepturilor omului. 

Casa Albă a anunţat vineri că decizia secretarului de stat american nu va afecta vizita preşedintelui Obama, precizând că John Kerry va ajunge în Cuba împreună cu preşedintele american. 

Ultima vizită a unui preşedinte american în exerciţiu pe insulă datează din 1928, când lider la Casa Albă era Calvin Coolidge. Deplasându-se la Havana, Obama, al cărui mandat se termină în mai puţin de un an, va deveni şi primul preşedinte american care păşeşte pe sol cubanez de la revoluţia castristă din 1959. SUA au rupt relaţiile cu Cuba în anul 1961 în timpul Războiului Rece şi au impus un embargou asupra insulei. 

După anunţul privind apropierea între Washington şi Havana din decembrie 2014, cele două ţări şi-au restabilit relaţiile diplomatice în iulie 2015. Secretarul de stat american John Kerry s-a deplasat la Havana în luna august pentru a redeschide ambasada americană.

Comentarii

  • Circari nemernici perciunați ! Nu vrea Fidel Castro să vă retrocedeze bordelurile ce le-ați pierdut în 1959 ? Spurcaților !

    05 martie 2016 14:06

    V-ați trezit voi să vorbiți despre "DREPTURILE OMULUI", amerlocilor ? ...voi, care ați ANEXAT ILEGAL Guantanamo de la Cuba, și care de 10 ani dețineți ilegal prizonieri în închisoarea de la Guantanamo, pentru ca nimeni să nu poată controla condițiile de detenție și TORTURILE de acolo ?

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design