Rusia a anunţat că va plăti toate datoriile externe rămase de pe timpul fostei URSS până la sfârșitul anului 2017

de Iulia Iancu , 17 februarie 2017 - stire actualizata la ora 12:52, 17 februarie 2017
Rusia a anunţat că va plăti toate datoriile externe rămase de pe timpul fostei URSS până la sfârșitul anului 2017

Ministrul rus de Finanţe a anunţat, vineri, că Rusia va achita toate datoriile externe ale fostei URSS până la sfârșitul acestui an, cu ultima tranșă ce urmează a fi plătită Bosniei-Herțegovinei, citează Agerpres.

"Acordul este gata din punct de vedere tehnic de mult timp, cele două țări l-au inițiat deja. Documentul trebuie doar semnat... Nu exista dificultăți în plată, problema va fi închisă până în vară", a relatat ziarul rus Izvestia citând Ministerul de Finanțe. 

Săptămâna trecută, ministerul a anunțat lichidarea datoriei sovietice de 60,6 milioane de dolari către Macedonia și a declarat că singura datoria restantă din perioada sovietică este către Bosnia-Herțegovina. Ambele țări au apărut după destrămarea Iugoslaviei și au primit dreptul de a cere o parte din datoria URSS, fosta Uniune a Republicilor Sovietice Socialiste. 

Ministerul de Finanțe a mai anunțat că acordul interguvernamental Rusia-Bosnia-Herțegovina va fi semnat de minister în numele guvernului și rambursarea datoriei se va efectua în termen de 45 de zile de la data ratificării sale.

Comentarii

 • penalul dragnea

  18 februarie 2017 13:43

  bai,fraiere da-i lui kuzmin cu mutin in futin pana iei fitil la DURU DURU . BAI ,FRAIERE ROMANII NU AU DORT PE RUSI NICIODATA DEAOARECE SUNTETI NEAMURI PROASTE . DATI AURUL INAPOI ,BARBARILOR SI PUTETI SA STATI IN TRANSNISTRIA ,INSA NU IN MOLDOVA. RUSIA NU ESTE PUTERE MONDIALA ,ESTE DOAR REGIONALA PENTRU CA SUNTETI SARACI . ESTE NECESAR SA FI PUTERNIC ATAT ECONOMIC CAT SI MILITAR CUM ESTE SUA,UE,CHINA ,VEZI PIB-UL AUD CAT ARE RUSIA ....1000 MLD EURO???? HI,HI VS 17.000 AMERICA,15.000 UE ,12.000 CHINA!!!!!!!

  raspunde comentariului
 • adrian

  17 februarie 2017 16:29

  si tezaurul Romaniei cand il dati inapoi? Daca nu stiati acest tezaur va aduce ghinion Rusiei pana in momentul inapoierii lui Romaniei

  raspunde comentariului
  • Unchiul Vanea

   18 februarie 2017 4:46

   La calendele greceshti.GHinionul deocamdata s-a instalat in Romania judeccind dupa cit va merge de bine si cit de respectati sinteti.

   raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design