13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialPreședintele Trump l-a exclus pe principalul său colaborator, controversatul Steve Bannon, din...

Președintele Trump l-a exclus pe principalul său colaborator, controversatul Steve Bannon, din Consiliul de Securitate Națională

Președintele SUA, Donald Trump, a renunțat la prezența lui Steve Bannon, strategul-șef al Casei Albe, în Consiliul de Securitate Națională, relatează agențiile internaționale de presă, care citează surse din administrația de la Washington, informează TVR.

Steve Bannon nu mai figurează pe cea mai recentă listă a membrilor NSC, din data de 4 aprilie.

Steve Bannon a fost președinte executiv al site-ul de informații Breitbart News, apropiat de extrema dreaptă, care l-a susținut activ pe Donald Trump în campania pentru Casa Albă.

Bannon a fost numit consilier principal și strateg-șef la Casa Albă după învestirea lui Donald Trump, care a decis atunci și cooptarea sa în Consiliul de Securitate Națională, care îl consiliază pe președinte în probleme cruciale de securitate și politică externă.

NSC este condus din 20 februarie de H.R. McMaster, un general de 54 de ani care l-a înlocuit pe generalul Michael Flynn, forțat să demisioneze pentru că a ascuns contactele repetate avute cu ambasadorul rus la Washington.

Despre Bannon se spunea că se află în spatele unora dintre politicile cele mai controversate ale lui Donald Trump, inclusiv în materie de imigrație.

Potrivit agenției Bloomberg, preluată de DPA, președintele Trump a redus totodată rolul în NSC al consilierului pentru securitate internă Tom Bossert.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...

Cutremur produs în zona seismică Vrancea, în această dimineață

Un cutremur cu magnitudinea de 3,5 grade pe Richter s-a produs, vineri dimineaţa, la ora locală 2:05, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit...

Cursa pentru București. Gabriela Firea: „Am încredere în şansele mele, pentru că Bucureştiul arată mult mai rău decât acum patru ani”

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că are încredere în şansele sale la alegeri, deoarece, după propriile spuse, Bucureştiul arată „mult...
Ultima oră
Pe aceeași temă