33.8 C
București
sâmbătă, 29 iunie 2024
AcasăSpecialDonald Trump și-a dat afară consilierul pentru Politici strategice. Steve Bannon s-a...

Donald Trump și-a dat afară consilierul pentru Politici strategice. Steve Bannon s-a întors la portalul de extremă dreapta Breitbart News: Preşedinţia Trump pentru care am luptat şi pe care am câştigat-o s-a încheiat

Președintele american, Donald Trump, l-a demis, vineri, pe Steve Bannon din funcţia de consilier prezidenţial pentru Politici strategice, afirmă surse citate de cotidianul The New York Times. Bannon este considerat creatorul agendei naționaliste a președintelui american Donald Trump.

Bannon s-a întors la portalul de extremă-dreapta Breitbart News, se arată într-un comunicat citat de CNN. Într-un interviu acordat Weekly Standard, el a avertizat că “preşedinţia Trump pentru care am luptat şi pe care am câştigat-o s-a încheiat”.

Un apropiat al lui Steve Bannon a dezvăluit însă că acesta îşi prezentase demisia pe 7 august, dar aprobarea acesteia a fost amânată din cauza crizei politice generate de violenţele rasiale din statul Virginia.





Lui Bannon, un naţionalist de dreapta şi fostul şef al site-ului Breitbart.com, i se atribuie modelarea campaniei victorioase a miliardarului republican Donald Trump. Însă el fost nevoit să lupte în vederea influenţei sale, în Aripa de Vest, cu alţi consilieri rivali şi cu membri ai familiei Trump, scrie presa americană.

Trump a alimentat o serie de speculaţii răspunzând săptămâna trecută ”vom vedea” atunci când a fost întrebat despre soarta strategului său şef.

Interviul pe care Bannon l-a acordat săptămâna acesta American Prospect l-ar fi înfuriat pe preşedinte. Consilierul s-a lăudat în acest interviu că avea puterea să concedieze oficiali de la Departamentul de Stat şi l-a contrazis pe Trump pe tema crizei cu Coreea de Nord.

Casa Albă confirmă demiterea lui Steve Bannon

Preşedinţia Statelor Unite a confirmat, vineri seară, demiterea consilierului prezidenţial pentru Strategii politice, Steve Bannon, relatează site-ul agenţiei Reuters.

"Şeful de cabinet de la Casa Albă, John Kelly, şi Steve Bannon au stabilit că aceasta va fi ultima zi în funcţie pentru Steve. Îi suntem recunoscători pentru activitate şi îi dorim toate cele bune", a transmis Sarah Sanders, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei SUA.

Cele mai citite

Marşul Bucharest Pride 2024 și Marșul Normalității, pe străzile din București

Marşul Bucharest Pride 2024 se desfăşoară, sâmbătă, începând cu ora 16.00, în Capitală. Evenimentul dedicat comunităţii LGBTQIA+ este organizat de Asociaţia Accept.   Mai mult...

VIDEO. Elena Lasconi: România nu este o ţară săracă, România este o ţară sărăcită

Preşedintele USR, Elena Lasconi, a afirmat sâmbătă, în deschiderea congresului extraordinar, că România nu este o ţară săracă, ci o ţară sărăcită. Aceasta i-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă