Premierul grec, Alexis Tsipras, avertizează că suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE ar fi o eroare strategică

de Iulia Iancu , 10 septembrie 2017 - stire actualizata la ora 19:59, 10 septembrie 2017
Premierul grec, Alexis Tsipras, avertizează că suspendarea negocierilor de aderare a Turciei la UE ar fi o eroare strategică

Prim-ministrul grec, Alexis Tsipras, a avertizat că o eventuală suspendare a negocierilor de aderare a Turciei la UE, cerută de Germania, ar fi o eroare strategică a blocului comunitar, scrie Agerpres.

În contextul degradării continue a relațiilor dintre Berlin și Ankara, ca urmare e epurărilor politice în Turcia și a arestării unor cetățeni germani în această țară, cancelarul Angela Merkel și contracandidatul ei la scrutinul legislativ din 24 septembrie, Martin Schulz, au susținut amândoi ideea unei sistări a negocierilor de aderare a Turciei la UE.

'Încetarea acestor negocieri ar fi o eroare strategică de care ar putea beneficia numai (președintele turc) Erdogan', a reacționat Tsipras, el amintind că Turcia este o putere regională importantă.

Propunerea Germaniei a fost de altfel respinsă de majoritatea statelor membre ale UE, însă negocierile de aderarea a Turciei la blocul comunitar, începute în anul 2005, se află oricum într-un punct mort.

Totuși, majoritatea statelor UE nu doresc o sistare formală a acestor negocieri, fiind conștiente de importanța Turciei în gestionarea crizei provocate de valul de migranți și în combaterea terorismului.

Loading...

Comentarii

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design