Obama: atacurile asupra islamului sunt un atac asupra tuturor credinţelor

de Carla Popa , 03 februarie 2016 - stire actualizata la ora 23:18, 03 februarie 2016
Obama: atacurile asupra islamului sunt un atac asupra tuturor credinţelor

Preşedintele Barack Obama, care a vizitat miercuri o moschee din Statele Unite, a declarat că atacurile asupra islamului sunt un atac asupra tuturor credinţelor, pentru a contracara retorica lui Donald Trump şi a altor candidaţi republicani la preşedinţie care i-au înstrăinat pe musulmani, notează Reuters, citată de Agerpres
    
"Trebuie să se înţeleagă că un atac asupra unei credinţe este un atac asupra tuturor credinţelor noastre", a afirmat Obama în vizită la o moschee în afara oraşului Baltimore. "Când un grup religios este vizat, cu toţii avem o responsabilitate de a vorbi". 
    
Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump a cerut interzicerea temporară a intrării musulmanilor în Statele Unite, după ce un cuplu de musulmani din California care au ucis 14 persoane în decembrie anul trecut au fost descrişi de autorităţi ca musulmani radicalizaţi inspiraţi de militanţii Statului Islamic, aminteşte Reuters. 
    
Alţi candidaţi republicani la nominalizarea partidului pentru alegerile prezidenţiale din 8 noiembrie au criticat de asemenea planul lui Obama de a accepta 10.000 de refugiaţi ce fug de războiul din Siria, afirmând că prezintă riscuri ridicate la adresa securităţii naţionale. 
    
Obama a cerut oamenilor care nu au fost niciodată la o moschee să se gândească la ea ca fiind similară cu propriile lăcaşe de cult. "Gândiţi-vă la propria biserică sau sinagogă sau templu şi moscheile ca aceasta vor fi foarte familiare. Aici vin familiile să se roage şi să-şi exprime dragostea pentru Dumnezeu şi pentru fiecare dintre noi", a spus el. 
    
Preşedintele Obama, care este creştin, a mai declarat că este important să existe mai multe caractere musulmane portretizate la televizor care nu au avut legătură cu teme de securitate naţională, insistând că obligaţiile faţă de comunităţile musulmane americane nu trebuie să fie o acoperire pentru supraveghere, adaugă Reuters.

Comentarii

  • Doamne ajuta!

    04 februarie 2016 6:54

    Pacea credintelor va fi din ce in ce mai greu de mentinut.

    raspunde comentariului

Ultima ora

anunturi mica publicitate
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te pentru a primi cele mai importante titluri pe e-mail.

Urmareste-ne pe Facebook

Copyright © 2014. Toate drepturile rezervate RomaniaLibera.ro

Dezvoltat de Bluebay Design