30 C
București
vineri, 28 iunie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie nu reuşeşte să protejeze fetele de circumcizia feminină. Este un...

Marea Britanie nu reuşeşte să protejeze fetele de circumcizia feminină. Este un scandal naţional, acuză o comisie parlamentară

Mutilarea genitală, sau circumcizia feminină, se aplică fetelor cu vârste între cinci şi opt ani şi implică extirparea integrală sau parţială sau doar rănirea organelor genitale fără vreun scop medical. În plus, mutilările sunt adesea făcute fără anestezie şi de către persoane fără pregătire medicală, relatează The Independent.

O comisie de parlamentari britanici consideră un „scandal naţional” eşecul statului de a proteja fetele împotriva acestor mutilări. Aceştia spun că este incredibil că după 30 de ani de la scoaterea în afara legii a acestor proceduri, nimeni nu a fost condamnat pentru această crimă. Într-un raport, aceştia consideră că este o „crimă ascunsă” şi o abuzare a copiilor care putea fi „prevenită”.

Comisia parlamentară atenţionează că „această practică nu este un ritual cultural sau religios care să merite a fi protejat. Când este aplicată pe o femeie, mutilarea aceasta reprezintă o crimă oribilă. Când este vorba despre o fată, este un violent abuz asupra minorului. Este vorba de fete tinere care sunt tăiate cu foarfecele, lama, cuţitul sau chiar cu bucăţi de sticlă, de obicei fără anestezie şi sterilizare.”

Toţi cei implicaţi în protecţia copilului trebuie să afle şi să prevină această formă de abuz, mai spun parlamentarii. În opinia lor, trebuie introduse sancţiuni mai severe, iar profesorii, lucrătorii sociali şi personalul medical trebuie să raporteze imediat atunci când întâlnesc astfel de cazuri.

Comisia recomandă, de asemenea, ca diversele departamente guvernamentale implicate să găsească o abordare unitară a problemei, iar unitatea specială pentru gestionarea acestui fenomen să aibă legături mai bune cu operaţiunile militare de la frontiere pentru a intercepta persoanele care încearcă să scoată din ţară o faţă pentru a o tăia dincolo de graniţe.

Această comisie a fost alcătuită în urma unei petiţii publice, prin care i se cerea guvernului să întreprindă mai multe acţiuni pentru eradicarea practicării mutilării genitale feminine.

Circumcizia feminină se aplică fetelor cu vârste între cinci şi opt ani şi implică extirparea integrală sau parţială sau doar rănirea organelor genitale fără vreun scop medical. Uneori este practicată pentru că se crede că reduce libidoul feminin, iar fata este, astfel, mai potrivită pentru căsătorie şi va fi mai fidelă.

Metoda este răspândită în ţări din Africa şi Orientul Mijlociu, inclusiv Somalia, Guineea, Egipt, Sierra Leone şi Sudan, iar în Marea Britanie este practicată de unele comunităţi provenite din aceste zone. Şi pentru că toate procedurile sunt făcute în secret, nu se ştie câte femei şi fete au trecut prin asta pe teritoriul britanic. Experţii estimează că peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume trăiesc cu efectele mutilării genitale feminine.

 

Cele mai citite

Circulația tramvaielor blocată pe liniile 41 și 25. STB se îndreaptă în instanță împotriva responsabililor

O avarie la rețeaua electrică provocată de un constructor a blocat, în această dimineață, timp de peste 2 ore, circulația tramvaielor pe relația Nord-Vest...

Hunor, despre opțiunea UDMR privind data alegerilor prezidențiale

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat că varianta corectă pentru organizarea alegerilor prezidenţiale este 30 noiembrie pentru primul tur de scrutin şi 8 decembrie...

După criticile venite din partea mediului de afaceri, Boloș anunță modificări la e-TV

Mediul de afaceri și contabilii au privit cu îngrijorare cum Guvernul a anunțat introducerea unei noi sarcini administrative pentru companii, care trebuie implementată foarte...
Ultima oră
Pe aceeași temă