28.4 C
București
duminică, 14 iulie 2024
AcasăSocialEvenimentCirculația tramvaielor blocată pe liniile 41 și 25. STB se îndreaptă în...

Circulația tramvaielor blocată pe liniile 41 și 25. STB se îndreaptă în instanță împotriva responsabililor

O avarie la rețeaua electrică provocată de un constructor a blocat, în această dimineață, timp de peste 2 ore, circulația tramvaielor pe relația Nord-Vest a Capitalei. Au fost afectate tramvaiele liniilor 41 și 25 (în intervalul 08:20 – 10:40), informează Societatea de Transport București (STB).

“Pentru preluarea călătorilor, STB S.A. a înființat două linii navetă de autobuze care au circulat între Piața Presei și Ghencea, respectiv, între Depoul Militari și Piața Danny Huwe”, se arată într-o postare pe pagina oficială de Facebook a STB.

Cauza avariei: intervenția neanunțată a unui constructor pentru realizarea unui racord la rețeaua electrică.

STB

Societatea de Transport București STB S.A. anunță că se va îndrepta în instanță împotriva persoanelor fizice sau juridice care au provocat avaria în rețeaua electrică și au blocat, timp de mai multe ore, circulația tramvaielor pe relația Nord-Vest a Bucureștiului.

“Le vom cere despăgubiri atât pentru lucrările de reparație a rețelei, dar mai ales pentru costurile suplimentare generate de blocaj. Au fost scoase autobuze în traseu, a fost întreruptă circulația tramvaielor și, cel mai important, au avut de suferit peste 30.000 de călători! În numele acestora vom face toate demersurile necesare pentru a descuraja, pe viitor, astfel de accidente! Este inadmisibil și de neacceptat ca responsabilii unor astfel de incidente să scape fără sancțiuni”, a declarat Daniel Istrate, directorul general al STB SA.

Precizăm că pe linia 41 funcționează un număr de 24 de tramvaie, cu o capacitate totală de transport de 14.000 de călători pe oră și sens, iar pe linia 25 sunt programate 25 de tramvaie, cu o capacitate totală de 12.500 de călători pe oră și sens. La ora transmiterii acestei informații, circulația tramvaielor a fost reluată pe liniile afectate.

STB

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă